Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella, mutta älä vaahdota niitä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voi-sokeriseokseen. Painele taikina noin piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Paina foliosuikale reunojen tueksi. Laita vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri, suola ja paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kinuski tasaista. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat kinuskin jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.
Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Valuta sulaa suklaata kinuskitäytteen päälle ja viimeistele koristelu pähkinärouheella. Säilytä torttua jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
422
1768
24,9 g
14,8 g
45,8 g
33,6 g
1,8 g
3,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli