Paloittele kylmä voi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina-ainekset nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun kelmun välissä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseksi levyksi tai muutama sentti vuoan halkaisijaa suuremmaksi. Peitä irtopohjaisen piirakka- tai kakkuvuoan pohja (halk. 22-23 cm) leivinpaperilla. Nosta taikina vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Peitä reunat alumiinifoliolla.
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja kypsennä pohjaa edelleen noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri ja suola. Lisää paloiteltu voi ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Paloittele suklaa kulhossa. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki ja sekoita tasaiseksi.
Valuta suklaaseosta tortun päälle ja lisää pähkinät. Anna tortun olla jääkaapissa tunnin ajan.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1843
440
26,0 g
16,4 g
48,0 g
35,8 g
1,5 g
3,3 g
0,4 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Hiutalesuolaa,
Pähkinöitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli