Suklaa-suolakinuskitorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-suolakinuskitorttu

???
Annokset
12
Murean suklaapohjan täytteenä on valuvaa suolakinuskia ja päällä suklaakastiketta sekä pähkinöitä.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

1 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
100 g
Voita

KINUSKITÄYTE

1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
150 g
Voita

PÄÄLLE

100 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
Kuohukermaa
Pähkinöitä

Näin teet

1

Paloittele kylmä voi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina-ainekset nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun kelmun välissä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseksi levyksi tai muutama sentti vuoan halkaisijaa suuremmaksi. Peitä irtopohjaisen piirakka- tai kakkuvuoan pohja (halk. 22-23 cm) leivinpaperilla. Nosta taikina vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Peitä reunat alumiinifoliolla.
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja kypsennä pohjaa edelleen noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri ja suola. Lisää paloiteltu voi ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Paloittele suklaa kulhossa. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki ja sekoita tasaiseksi.
Valuta suklaaseosta tortun päälle ja lisää pähkinät. Anna tortun olla jääkaapissa tunnin ajan.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.2.2016
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1843 22119
Energiaa kcal440 5284
Rasvaa26.0 g312.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa16.4 g197.0 g
Hiilihydraatteja48.0 g576.0 g
Sokereita35.8 g429.0 g
Kuituja1.5 g18.0 g
Proteiinia3.3 g39.0 g
Suolaa0.4 g4.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Hiutalesuolaa

  • Pähkinöitä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1843 22119
Energiaa kcal440 5284
Rasvaa26.0 g312.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa16.4 g197.0 g
Hiilihydraatteja48.0 g576.0 g
Sokereita35.8 g429.0 g
Kuituja1.5 g18.0 g
Proteiinia3.3 g39.0 g
Suolaa0.4 g4.2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Hiutalesuolaa

  • Pähkinöitä

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.