Suklaa-suolakinuskitorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Suklaa-suolakinuskitorttu

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Murean suklaapohjan täytteenä on valuvaa suolakinuskia ja päällä suklaakastiketta sekä pähkinöitä.

Ainekset

pohja

1 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
100 g
Voita

kinuskitäyte

1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Kuohukermaa
1 1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
150 g
Voita

päälle

100 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
Kuohukermaa
Pähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele kylmä voi monitoimikoneeseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina-ainekset nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä noin puoli tuntia.
Kauli taikina kevyesti jauhotetun kelmun välissä halkaisijaltaan 25 cm:n kokoiseksi levyksi tai muutama sentti vuoan halkaisijaa suuremmaksi. Peitä irtopohjaisen piirakka- tai kakkuvuoan pohja (halk. 22-23 cm) leivinpaperilla. Nosta taikina vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Peitä reunat alumiinifoliolla.
Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja kypsennä pohjaa edelleen noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri ja suola. Lisää paloiteltu voi ja sekoita kinuski tasaiseksi. Kaada kinuski jäähtyneen pohjan päälle.
Anna kakun jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia. Paloittele suklaa kulhossa. Kiehauta kerma ja kaada suklaan päälle. Odota hetki ja sekoita tasaiseksi.
Valuta suklaaseosta tortun päälle ja lisää pähkinät. Anna tortun olla jääkaapissa tunnin ajan.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 8.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1843

440

26,0 g

16,4 g

48,0 g

35,8 g

1,5 g

3,3 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria,

0,5 tl Hiutalesuolaa,

Pähkinöitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli