Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-suolakinuskitorttu

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Yhdistä murea suklaapohja, valuva suolakinuski ja suklaakastike suloiseksi suklaatortuksi. Kinuskinen suklaapiirakka saa tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen koristelua ja herkuttelua.

Ainekset

Pohja

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta

Kinuskitäyte

1 1/2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
150 g
Voita

Koristelu

50 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
Pähkinöitä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella, mutta älä vaahdota niitä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voi-sokeriseokseen. Painele taikina noin piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Paina foliosuikale reunojen tueksi. Laita vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

3

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri, suola ja paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kinuski tasaista. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat kinuskin jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

1 1/2 dl
vispikermaa
1 1/2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Hiutalesuolaa
150 g
Voita
4

Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Valuta sulaa suklaata kinuskitäytteen päälle ja viimeistele koristelu pähkinärouheella. Säilytä torttua jääkaapissa.

50 g
Tummaa suklaata
1/2 dl
Pähkinöitä
Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 8.2.2016
|
Muokattu: 28.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

422

1768

24,9 g

14,8 g

45,8 g

33,6 g

1,8 g

3,3 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli