Suklaa-suolakinuskitorttu

arvosana2/5

(4)arviota
12 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Yhdistä murea suklaapohja, valuva suolakinuski ja suklaakastike suloiseksi suklaatortuksi. Kinuskinen suklaapiirakka saa tekeytyä jääkaapissa muutaman tunnin ennen koristelua ja herkuttelua.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita
1 dlsokeria
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta

Kinuskitäyte

1 1/2 dlvispikermaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvaaleaa siirappia
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlhiutalesuolaa
150 gvoita

Koristelu

50 gtummaa suklaata
1/2 dlsaksanpähkinöitä

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vatkaimella, mutta älä vaahdota niitä. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne voi-sokeriseokseen. Painele taikina noin piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille. Paina foliosuikale reunojen tueksi. Laita vuoka jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    1 dlsokeria
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
  2. 2

    Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia. Poista folio ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

  3. 3

    Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Keitä hiljalleen noin 12 minuuttia tai kunnes kinuski sakenee. Ota kattila pois levyltä ja lisää vaniljasokeri, suola ja paloiteltu voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut ja kinuski tasaista. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat kinuskin jäähtyneen pohjan päälle. Laita piirakka jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlvispikermaa
    1 1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlvaaleaa siirappia
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tlhiutalesuolaa
    150 gvoita
  4. 4

    Paloittele suklaa kulhoon ja sulata mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Valuta sulaa suklaata kinuskitäytteen päälle ja viimeistele koristelu pähkinärouheella. Säilytä torttua jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    1/2 dlsaksanpähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Piia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä