Puolukkabrita

arvosana4/5

(5)arviota
10 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Syksyinen britakakku yhdistää kirpeän puolukan, makean kinuskin ja rapean marengin täydelliseksi makujen liitoksi. Helpon sekoitettavan kakkupohjan salaisuus on maukkaat, gluteenittomat kaurajauhot.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gleivontamargariinia
2 kplkeltuaista
2 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dlperunajauhoja
1/2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlvaniljasokeria
1 dlmaitoa

Marenki

2 kplvalkuaista
1 dlsokeria

Täyte

2 dl(1 prk) vispikermaa
125 g(½ prk) rahkaa
1 dlkinuskikastiketta
400 g(2 ps) puolukoita (pakaste)

Lisäksi

1 rklleivontamargariinia vuoan voiteluun
(rosmariininoksia)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    100 gleivontamargariinia
    2 kplkeltuaista
    2 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
    1 dlperunajauhoja
    1/2 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
    1 tlvaniljasokeria
    1 dlmaitoa
    1 rklleivontamargariinia vuoan voiteluun
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkuaista
    1 dlsokeria
  3. 3

    Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla.

    MääräAinesosa
    2 dl(1 prk) vispikermaa
    125 g(½ prk) rahkaa
    1 dlkinuskikastiketta
    400 g(2 ps) puolukoita (pakaste)
    (rosmariininoksia)

Vinkki: Täytä kakku juuri ennen tarjoamista. Voit myös vaihtaa puolukat vadelmiin tai mustikoihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta, (rosmariininoksia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä