Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Puolukkabrita

Puolukkabrita

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Syksyn herkullisimmassa britakakussa yhdistyvät kirpeän puolukan, makean kinuskin ja rapean marengin täydellinen liitto. Helpon sekoitettavan kakkupohjan salaisuus on maukkaat, gluteenittomat kaurajauhot.

Ruokavaliot

Ainekset

pohja

100 g
leivontamargariinia
2 kpl
keltuaista
2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa

marenki

2 kpl
valkuaista
1 dl
sokeria

täyte

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
125 g
(½ prk) rahkaa
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)

lisäksi

1 rkl
leivontamargariinia vuoan voiteluun
(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

100 g
leivontamargariinia
2 kpl
keltuaista
2 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 dl
perunajauhoja
1/2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
1 rkl
leivontamargariinia vuoan voiteluun
2

Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

2 kpl
valkuaista
1 dl
sokeria
3

Vaahdota kerma. Sekoita rahka vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla tai puolukanvarvuilla.

2 1/2 dl
(1 prk) kinuskikermaa
125 g
(½ prk) rahkaa
200 g
(1 ps) puolukoita (pakaste)
(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja)

Vinkki: Täytä kakku juuri ennen tarjoamista.

Vinkki: Vaihda puolukat vadelmiin tai mustikoihin.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.8.2021
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

342

1433

21,8 g

10,2 g

30,2 g

17,9 g

1,6 g

5,7 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(rosmariininoksia tai puolukanvarpuja).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli