Puolukkabrita
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Syksyinen britakakku yhdistää kirpeän puolukan, makean kinuskin ja rapean marengin täydelliseksi makujen liitoksi. Helpon sekoitettavan kakkupohjan salaisuus on maukkaat, gluteenittomat kaurajauhot.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | leivontamargariinia |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
| Marenki | |
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 dl | sokeria |
| Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 125 g | (½ prk) rahkaa |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
| 400 g | (2 ps) puolukoita (pakaste) |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | leivontamargariinia vuoan voiteluun |
| (rosmariininoksia) | |
- 1.
Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- 3.
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla.
Puolukkabrita
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Syksyinen britakakku yhdistää kirpeän puolukan, makean kinuskin ja rapean marengin täydelliseksi makujen liitoksi. Helpon sekoitettavan kakkupohjan salaisuus on maukkaat, gluteenittomat kaurajauhot.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | leivontamargariinia |
| 2 kpl | keltuaista |
| 2 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
Marenki | |
| 2 kpl | valkuaista |
| 1 dl | sokeria |
Täyte | |
| 2 dl | (1 prk) vispikermaa |
| 125 g | (½ prk) rahkaa |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
| 400 g | (2 ps) puolukoita (pakaste) |
Lisäksi | |
| 1 rkl | leivontamargariinia vuoan voiteluun |
| (rosmariininoksia) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata rasva. Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset, säästä valkuaiset marenkiin. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita rasva, keltuaiset ja maito jauhoseoksen kanssa. Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka (Ø 27 cm). Kaada taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 100 g leivontamargariinia 2 kpl keltuaista 2 dl kaurajauhoja (gluteenittomia) 1 dl perunajauhoja 1/2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria 1 dl maitoa 1 rkl leivontamargariinia vuoan voiteluun - 2
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri vähitellen vatkaamisen aikana, kunnes vaahto on jämäkkää ja kiiltävää. Lusikoi marenki aaltoilevasti esipaistetun pohjan päälle. Jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskeaa. Anna pohjan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkuaista 1 dl sokeria - 3
Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike vaahtoon. Levitä ohut kerros kermarahkaa kakun keskelle. Ripottele puolet puolukoista päälle. Lusikoi loppu vaahto ja ripottele loput puolukat pinnalle. Koristele kakku halutessasi rosmariininoksilla.
Määrä Ainesosa 2 dl (1 prk) vispikermaa 125 g (½ prk) rahkaa 1 dl kinuskikastiketta 400 g (2 ps) puolukoita (pakaste) (rosmariininoksia)
Vinkki: Täytä kakku juuri ennen tarjoamista. Voit myös vaihtaa puolukat vadelmiin tai mustikoihin.
Ravintosisältö
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
333
Energiaa kcal
1394
Energiaa kj
20,4 g
Rasvaa
9,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
18,1 g
Sokereita
2,1 g
Kuituja
5,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta, (rosmariininoksia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























