Pähkinäkinuskiruudut

arvosana5/5

(1)arvio
12 Kappaletta

Suolakiteet viimeistelevät makean pähkinä-kinuskileivonnaisen. Leivo suussa sulava kinuskijälkiruoka helposti valmiista pakastemurotaikinasta.

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(400 g) pakastemurotaikinaa
1 1/2 dlvadelmamarmeladia

Kinuski

2 dlsokeria
1/2 dlvettä
50 gvoita
1 1/2 dlkuohukermaa

Pinnalle

125 gpähkinöitä
1/4 tlhiutalesuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa, 0,5 dl Vettä, 0,25 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä