Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
939
224
14,2 g
5,6 g
21,6 g
21,6 g
2,0 g
1,9 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa,
0,5 dl Vettä,
0,25 tl Hiutalesuolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli