Pähkinäkinuskiruudut - Yhteishyvä

Pähkinäkinuskiruudut

???
Kappaleita
12
Suolakiteet viimeistelevät makean pähkinä-kinuskileivonnaisen. Leivo suussa sulava kinuskijälkiruoka helposti valmiista pakastemurotaikinasta.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa
1 1/2 dl
Vadelmamarmeladia

KINUSKI

2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
50 g
Voita
1 1/2 dl
Kuohukermaa

PINNALLE

125 g
Pähkinöitä
1/4 tl
Hiutalesuolaa

Näin teet

1

Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 27.10.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g259 g
Proteiinia2 g23 g
Rasvaa14 g170 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj939 11270
Energiaa kcal224 2693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa

  • 0,5 dl Vettä

  • 0,25 tl Hiutalesuolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja22 g259 g
Proteiinia2 g23 g
Rasvaa14 g170 g
Kuituja2 g24 g
Energiaa kj939 11270
Energiaa kcal224 2693

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa

  • 0,5 dl Vettä

  • 0,25 tl Hiutalesuolaa

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.