Pähkinäkinuskiruudut | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Pähkinäkinuskiruudut

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Suolakiteet viimeistelevät makean pähkinä-kinuskileivonnaisen. Leivo suussa sulava kinuskijälkiruoka helposti valmiista pakastemurotaikinasta.

Ainekset

1 kpl
(400 g) pakastemurotaikinaa
1 1/2 dl
Vadelmamarmeladia

kinuski

2 dl
Sokeria
1/2 dl
Vettä
50 g
Voita
1 1/2 dl
Kuohukermaa

pinnalle

125 g
Pähkinöitä
1/4 tl
Hiutalesuolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kauli sulaneet taikinalevyt leivinpaperin päällä puolta ohuemmiksi. Paista levyjä 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Levitä marmeladi jäähtyneelle levylle. Nosta päälle toinen levy. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna sekoittamatta, kunnes sokeri paahtuu vaaleanruskeaksi. Lisää voi, anna kiehahtaa. Kaada kerma kattilaan ja keitä kinuskia noin 10 minuuttia tai kunnes se on sopivan paksua kuorrutteeksi. Levitä pähkinät pohjan päälle, kaada päälle kinuski. Ripottele päälle suolakiteet. Leikkaa jäähtyneenä neliöiksi.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.11.2015
Muokattu: 7.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

939

224

14,2 g

5,6 g

21,6 g

21,6 g

2,0 g

1,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (400 g) pakastemurotaikinaa,

0,5 dl Vettä,

0,25 tl Hiutalesuolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli