Kinuskiset mokkapalat

arvosana5/5

(6)arviota
16 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Makean kinuskin ja suolaisten maapähkinöiden liitto on koukuttava. Voit kokeilla piirakkaan myös muita pähkinöitä. Mokkapalat kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset

MääräAinesosa
200 gvoita tai margariinia
3 kplkananmunia
3 dlsokeria
5 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
1 rklleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
2 dlkahvijuomaa

Kuorrutus

200 gkinuskikastiketta
250 gmascarponejuustoa

Pinnalle

1 1/2 dlsuolapähkinöitä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne viileän kahvin ja rasvan kanssa vuorotellen taikinaan.

    MääräAinesosa
    200 gvoita tai margariinia
    3 kplkananmunia
    3 dlsokeria
    1 rklleivinjauhetta
    1/2 dlkaakaojauhetta
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlvaniljasokeria
    2 dlkahvijuomaa
  2. 2

    Levitä leivinpaperoidun uunivuoan tai -pellin (25 x 32 cm) päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

  3. 3

    Vaahdota kuorrutuksen aineksia muutama minuutti ja levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele pinta rouhituilla pähkinöillä.

    MääräAinesosa
    200 gkinuskikastiketta
    250 gmascarponejuustoa
    1 1/2 dlsuolapähkinöitä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä