Kinuskiset mokkapalat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinuskiset mokkapalat

Kinuskiset mokkapalat

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Makean kinuskin ja suolaisten maapähkinöiden liitto on koukuttava. Voit kokeilla piirakkaan myös muita pähkinöitä. Mokkapalat kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset

200 g
Voita tai margariinia
3 kpl
Kananmunia
3 dl
Sokeria
5 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kahvijuomaa

kuorrutus

200 g
Kinuskikastiketta
250 g
Mascarponejuustoa

pinnalle

1 1/2 dl
Suolapähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita ne viileän kahvin ja rasvan kanssa vuorotellen taikinaan.

200 g
Voita tai margariinia
3 kpl
Kananmunia
3 dl
Sokeria
1 rkl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Kaakaojauhetta
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Kahvijuomaa
2

Levitä leivinpaperoidun uunivuoan tai -pellin (25 x 32 cm) päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

3

Vaahdota kuorrutuksen aineksia muutama minuutti ja levitä kuorrute pohjan päälle. Koristele pinta rouhituilla pähkinöillä. Leikkaa paloiksi terävällä veitsellä.

200 g
Kinuskikastiketta
250 g
Mascarponejuustoa
1 1/2 dl
Suolapähkinöitä
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1518

363

20,5 g

11,3 g

35,9 g

20,3 g

1,6 g

7,9 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli