Raikas kinuskikakku - Yhteishyvä

Raikas kinuskikakku

???
Paloja
12
Jaa Somessa

Ainekset

1 kostutettu kakkupohja

TÄYTE

500 g
Vähälaktoosista maitorahkaa
1 dl
Vaahtoutuvaa valmista vaniljakastiketta
100 g
Maustamatonta vähälaktoosista tuorejuustoa
250 g
(noin)punaherukoita soseutettuna ja siivilöitynä
1 dl
Sokeria
5 kpl
Liivatelehteä

KINUSKI

3 dl
Sokeria
1 dl
Siirappia
3 dl
Vähälaktoosista kuohukermaa
1 rkl
Margariinia tai voita

KORISTELUUN

1 1/2 dl
Mantelirouhetta
2 kpl
Karambolaa
Vihreita viinirypäleitä

Näin teet

1

Vaahdota vaniljakastike ja yhdistä se rahkan ja tuorejuuston sekaan. Kiehauta herukat ja painele ne siivilän läpi. Liota liivatteet kylmässä vedessä ja puristele ne kuiviksi. Kuumenna tilkka herukkamehua ja liuota siihen liivatelehdet. Yhdistä herukkasose, liivateseos ja sokeri rahka-tuorejuustoseokseen.Valmista kinuski. Keitä kattilassa hiljalleen sokeria ja kermaa noin 15-30 minuuttia, kunnes ne sakenevat. Kinuski on sopivan paksuista kun se pysyy valumatta hyvin lusikassa. Lisää voi ja kaada kinuski tasaisesti kakun päälle. Anna seistä hetken ja ripottele sivuille mantelirouhetta. Koristele viinirypäleillä ja karambolaviipaleilla.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 9.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa