Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Toffee-pekaanipähkinäpullat

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Bostonkakkua muistuttava pullavuoka kätkee sisälleen kanelia, sokeria ja voita, pintaa höystävät kinuskikastike ja pähkinät. Itse tehdyn kinuskikastikkeen sijasta voit käyttää myös valmista kinuskikastiketta.

Ainekset

Pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1 1/2 tl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
8 - 9 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margaarinia

Kinuskikastike

2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Siirappia
1/2 dl
Sokeria

Täyte

70 g
Pekaanipähkinöitä
50 g
Voita tai margariinia
1 dl
Sokeria
2 tl
Kanelia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan.
Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.3.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

486

2032

21,1 g

11,2 g

64,2 g

28,7 g

2,7 g

8,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

0,5 tl Suolaa,

1,5 tl Kardemummaa,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli