
Toffee-pekaanipähkinäpullat
Ainekset
Pullataikina
Kinuskikastike
Täyte
Valmistus
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan.
Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
486
2032
21,1 g
11,2 g
64,2 g
28,7 g
2,7 g
8,3 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
0,5 tl Suolaa,
1,5 tl Kardemummaa,
2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli