Toffee-pekaanipähkinäpullat

Nappaa talteen!
Bostonkakkua muistuttava pullavuoka kätkee sisälleen kanelia, sokeria ja voita, pintaa höystävät kinuskikastike ja pähkinät. Itse tehdyn kinuskikastikkeen sijasta voit käyttää myös valmista kinuskikastiketta.
| Pullataikina | |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margaarinia |
| Kinuskikastike | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1/2 dl | sokeria |
| Täyte | |
| 70 g | pekaanipähkinöitä |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
- 1.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan.
Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.
Toffee-pekaanipähkinäpullat
Bostonkakkua muistuttava pullavuoka kätkee sisälleen kanelia, sokeria ja voita, pintaa höystävät kinuskikastike ja pähkinät. Itse tehdyn kinuskikastikkeen sijasta voit käyttää myös valmista kinuskikastiketta.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pullataikina | |
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 - 9 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margaarinia |
Kinuskikastike | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | siirappia |
| 1/2 dl | sokeria |
Täyte | |
| 70 g | pekaanipähkinöitä |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 tl | kanelia |
Valmistus
- 1
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan.
Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.
Ravintosisältö
486
Energiaa kcal
2032
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,2 g
Hiilihydraatteja
28,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
486
Energiaa kcal
2032
Energiaa kj
21,1 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
64,2 g
Hiilihydraatteja
28,7 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
8,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1,5 tl Kardemummaa, 2 tl Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























