Toffee-pekaanipähkinäpullat

Bostonkakkua muistuttava pullavuoka kätkee sisälleen kanelia, sokeria ja voita, pintaa höystävät kinuskikastike ja pähkinät. Itse tehdyn kinuskikastikkeen sijasta voit käyttää myös valmista kinuskikastiketta.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1 1/2 tlkardemummaa
1 kplkananmuna
8 - 9 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margaarinia

Kinuskikastike

2 dlkuohukermaa
1 dlsiirappia
1/2 dlsokeria

Täyte

70 gpekaanipähkinöitä
50 gvoita tai margariinia
1 dlsokeria
2 tlkanelia

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, muna, mausteet ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää pehmeä rasva. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
    Keitä kinuskikastikkeen aineksia 5 minuuttia kunnes kastike hieman sakenee.
    Rouhi pähkinät. Levitä kinuskikastike suorakaiteen muotoiseen, (n. 24 x 28 cm) reunalliseen uunivuokaan ja ripottele päälle puolet pekaanipähkinöistä.
    Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalle pehmeä rasva, sokeri-kaneliseos ja ripottele päälle loput pähkinät. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa 12 osaan.
    Nosta pullat uunivuokaan kinuskin ja pähkinöiden päälle. Kohota peitettynä 15 minuuttia.
    Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Nosta vuoka jäähtymään. Kumoa vuoka ja irrota pullat toisistaan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 0,5 tl Suolaa, 1,5 tl Kardemummaa, 2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä