Tällä klassikko-ohjeella valmistat pellillisen mehevää omenapiirakkaa, josta riittää pala useammallekin herkuttelijalle.
Mehevä omenapiirakka (pellillinen)
Tällä klassikko-ohjeella valmistat pellillisen mehevää omenapiirakkaa, josta riittää pala useammallekin herkuttelijalle.
Simppeleistä aineksista syntyy helposti myös omenapiirakka pyöreään vuokaan. Taikinaa ei tarvitse vatkata, se vain sekoitetaan tasaiseksi ja koristellaan omenaviipalein.
Tässä omenapiirakkareseptissä käytetään valmista pakastepiirakkataikinaa. Piirakan jujuna on jo täytteeseen lisättävä vaniljakastike.
Mehevä kaurainen omenapiirakka maistuu kaikille. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla.
Tämä omenapiirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun kuorrutteen. Taikinan valmistus käy helposti sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa.
Omenapiirakka onnistuu myös ruisjauhoista. Rapea pohja saa päälleen rahkaisen omenatäytteen ja halutessaan piirakan voi koristella vielä mantelirouheella.
Tarte tatin on ranskalainen klassikko-omenapiirakka. Omenat paistetaan uunissa taikinan alla ja lopuksi torttu keikautetaan ympäri.
Täytä pohja muhkeilla omenakuutioilla, kuorruta kinuskituorejuustolla ja viimeistele kinuskikastikkeella ja nonparelleilla.
Viimeistele mustikkapiirakka-annos itse tehdyllä vaniljakastikkeella.