Rukiinen rahka-omenapiirakka
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas mantelirouheella kruunattu omena-rahkapiirakka on helppo valmistaa ja sopii moneen herkutteluhetkeen. Ruisjauho tuo rapeutta ja maukkautta pohjaan.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte | |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | kananmuna |
| Pinnalle | |
| 300 g | (1 – 3 kpl) omenoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
- 1.
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään.
- 2.
Sekoita toisessa kulhossa pohjan loput ainekset. Lisää ne rasva-sokeriseoksen joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi.
- 3.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
- 4.
Pese ja viipaloi omenat.
- 5.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Kaada rahkatäyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele mantelirouhe pinnalle.
- 6.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos reunat alkavat tummua liikaa.
Rukiinen rahka-omenapiirakka
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Maukas mantelirouheella kruunattu omena-rahkapiirakka on helppo valmistaa ja sopii moneen herkutteluhetkeen. Ruisjauho tuo rapeutta ja maukkautta pohjaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 dl | sokeria |
| 2 1/2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte | |
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | sitruunanmehua |
| 1 kpl | kananmuna |
Pinnalle | |
| 300 g | (1 – 3 kpl) omenoita |
| 1 dl | mantelirouhetta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään.
Määrä Ainesosa 1 dl sokeria 100 g voita tai margariinia - 2
Sekoita toisessa kulhossa pohjan loput ainekset. Lisää ne rasva-sokeriseoksen joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 tl leivinjauhetta 2 1/2 dl ruisjauhoja - 3
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
Määrä Ainesosa 1 dl kuohukermaa 1 dl sokeria 3 rkl sitruunanmehua 1 kpl kananmuna 250 g (1 prk) maitorahkaa - 4
Pese ja viipaloi omenat.
Määrä Ainesosa 300 g (1 – 3 kpl) omenoita - 5
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Kaada rahkatäyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele mantelirouhe pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 dl mantelirouhetta - 6
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos reunat alkavat tummua liikaa.
Vinkki: Ylijääneen kuohukerman voi vaahdottaa ja tarjota jäähtyneen piirakan kanssa.
Ravintosisältö
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,9 g
Hiilihydraatteja
26,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
372
Energiaa kcal
1555
Energiaa kj
20,1 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,9 g
Hiilihydraatteja
26,8 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
8,1 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























