Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään.
Sekoita toisessa kulhossa pohjan loput ainekset. Lisää ne rasva-sokeriseoksen joukkoon ja nypi taikina tasaiseksi.
Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi.
Pese ja viipaloi omenat.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa apuna jauhoja. Kaada rahkatäyte piirakkapohjalle. Asettele omenaviipaleet päälle ja ripottele mantelirouhe pinnalle.
Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt. Peitä piirakka foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos reunat alkavat tummua liikaa.
Vinkki: Ylijääneen kuohukerman voi vaahdottaa ja tarjota jäähtyneen piirakan kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
372
1555
20,1 g
10,0 g
36,9 g
26,8 g
4,3 g
8,1 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli