Gluteeniton omenapiirakka

arvosana5/5

(3)arviota
9 Palaa

60 min (josta 15 min aktiivista)

Kaurainen omenapiirakka on kaurajauhojen ansiosta gluteeniton. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla, ja pohjan herkullisuuden salaisuus on mehevyyttä antava kermaviili.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(2-5 kpl) omenaa

Pohja

100 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlsokeria
1 kplkananmuna
200 g(1 prk) kermaviiliä
4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa

Kauratosca

50 gvoita tai margariinia
1 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dlsokeria
1 tlkanelia

Vuoan voiteluun

voita ja margariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. Gluteeniton omenapiirakka vaihe 1
    1

    Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(2-5 kpl) omenaa
  2. Gluteeniton omenapiirakka vaihe 2
    2

    Anna pohjan rasvan pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.

    MääräAinesosa
    100 gvoita tai margariinia
    1 1/2 dlsokeria
    1 kplkananmuna
    200 g(1 prk) kermaviiliä
    4 dlkaurajauhoja (gluteenittomia)
    1 1/2 tlleivinjauhetta
    1 tlkardemummaa
  3. Gluteeniton omenapiirakka vaihe 3
    3

    Voitele halkaisijaltaan 27 cm:n tai 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Levitä taikina vuokaan ja omenat päälle.

    MääräAinesosa
    voita ja margariinia
  4. Gluteeniton omenapiirakka vaihe 4
    4

    Sulata toscan rasva. Sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 tlkanelia
    1/2 dlsokeria
    1 1/2 dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
    50 gvoita tai margariinia

Vinkki: Mehevä piirakka ei vaadi lisukkeita, mutta tarjoa halutessasi lisänä vaniljakastiketta tai -jäätelöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kardemummaa, 1 tl kanelia, voita ja margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.7.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä