Gluteeniton omenapiirakka
Ainekset
Pohja
Kauratosca
Vuoan voiteluun
Valmistus
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
Anna pohjan rasvan pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
Voitele halkaisijaltaan 27 cm:n tai 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Levitä taikina vuokaan ja omenat päälle.
Sulata toscan rasva. Sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki: Mehevä piirakka ei vaadi lisukkeita, mutta tarjoa halutessasi lisänä vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
377
1580
19,0 g
11,2 g
43,6 g
23,9 g
4,0 g
5,7 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl kardemummaa,
1 tl kanelia,
voita ja margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli