Gluteeniton omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Gluteeniton omenapiirakka

Gluteeniton omenapiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
9 Palaa
Fork and knife
9 Palaa
Mehevä kaurainen omenapiirakka maistuu kaikille, mutta on kaurajauhojen ansiosta gluteeniton. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla. Herkullisen pohjan salaisuus on mehevyyttä antava kermaviili tai jogurtti.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
(2-5 kpl) omenaa

pohja

100 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä tai jogurttia
4 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa

kauratosca

50 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
1/2 dl
sokeria
1 tl
kanelia

vuoan voiteluun

voita ja margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Gluteeniton omenapiirakka vaihe 1
1

Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.

500 g
(2-5 kpl) omenaa
Gluteeniton omenapiirakka vaihe 2
2

Anna pohjan rasvan pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviili tai jogurtti ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.

100 g
voita tai margariinia
1 1/2 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
200 g
(1 prk) kermaviiliä tai jogurttia
4 dl
kaurajauhoja (gluteenittomia)
1 1/2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
Gluteeniton omenapiirakka vaihe 3
3

Voitele halkaisijaltaan 27 cm:n tai 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Levitä taikina vuokaan ja omenat päälle.

voita ja margariinia
Gluteeniton omenapiirakka vaihe 4
4

Sulata toscan rasva. Sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

1 tl
kanelia
1/2 dl
sokeria
1 1/2 dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
50 g
voita tai margariinia

VINKKI: Mehevä piirakka ei vaadi lisukkeita, mutta tarjoa halutessasi vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Henriikka, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.7.2020
Muokattu: 21.7.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1580

377

19,0 g

11,2 g

43,6 g

23,9 g

4,0 g

5,7 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kardemummaa,

1 tl kanelia,

voita ja margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli