Gluteeniton omenapiirakka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kaurainen omenapiirakka on kaurajauhojen ansiosta gluteeniton. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla, ja pohjan herkullisuuden salaisuus on mehevyyttä antava kermaviili.
| 500 g | (2-5 kpl) omenaa |
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 4 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
| Kauratosca | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| Vuoan voiteluun | |
| voita ja margariinia | |
- 1.
Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
- 2.
Anna pohjan rasvan pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
- 3.
Voitele halkaisijaltaan 27 cm:n tai 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Levitä taikina vuokaan ja omenat päälle.
- 4.
Sulata toscan rasva. Sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Gluteeniton omenapiirakka
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Kaurainen omenapiirakka on kaurajauhojen ansiosta gluteeniton. Runsaan omenainen piirakka viimeistellään kauratoscalla, ja pohjan herkullisuuden salaisuus on mehevyyttä antava kermaviili.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (2-5 kpl) omenaa |
Pohja | |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 prk) kermaviiliä |
| 4 dl | kaurajauhoja (gluteenittomia) |
| 1 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kardemummaa |
Kauratosca | |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita (gluteenittomia) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
Vuoan voiteluun | |
| voita ja margariinia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
1Pese omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat lohkoiksi.
Määrä Ainesosa 500 g (2-5 kpl) omenaa
2Anna pohjan rasvan pehmetä huoneenlämmössä tai pehmitä varovasti mikrossa. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. Vatkaa muna joukkoon. Sekoita joukkoon kermaviili ja keskenään yhdistetyt kuivat aineet.
Määrä Ainesosa 100 g voita tai margariinia 1 1/2 dl sokeria 1 kpl kananmuna 200 g (1 prk) kermaviiliä 4 dl kaurajauhoja (gluteenittomia) 1 1/2 tl leivinjauhetta 1 tl kardemummaa
3Voitele halkaisijaltaan 27 cm:n tai 20 x 30 cm:n kokoinen vuoka. Levitä taikina vuokaan ja omenat päälle.
Määrä Ainesosa voita ja margariinia
4Sulata toscan rasva. Sekoita joukkoon hiutaleet, sokeri ja kaneli. Ripottele seos piirakan päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 tl kanelia 1/2 dl sokeria 1 1/2 dl kaurahiutaleita (gluteenittomia) 50 g voita tai margariinia
Vinkki: Mehevä piirakka ei vaadi lisukkeita, mutta tarjoa halutessasi lisänä vaniljakastiketta tai -jäätelöä.
Ravintosisältö
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
23,9 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
377
Energiaa kcal
1580
Energiaa kj
19,0 g
Rasvaa
11,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,6 g
Hiilihydraatteja
23,9 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl kardemummaa, 1 tl kanelia, voita ja margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

































