Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen, Sari Airola
Julkaistu: 17.9.2020
Muokattu: 12.8.2021
Valmiista lehtitaikinasta tehdyt omenaruusukkeet ovat helppo ja herkullisen rapea vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle. Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita, kanelia, sokeria ja muffinipellin. Katso kuvaohjeet omenaruusujen rullaamiseen!

1. Lohko omenat ja suikaloi taikina

Tee ensin esivalmistelut. Leikkaa omenat ohuenohuiksi lohkoiksi. Sivele niille halutessasi sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Laita omenat kulhoon ja pehmitä mikrossa pari minuuttia tai kunnes omenat ovat taipuisia. Leikkaa lehtitaikinalevy pitkittäin kolmeksi suikaleeksi ja kauli suikaleet ohuemmiksi.

2. Asettele omenat taikinan reunalle

Aseta omenat taikinan pitkälle sivulle limittäin, kaareva reuna taikinan reunan yli. Mausta kanelilla ja sokerilla.

3. Taita taikina

Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden alareunan päälle niin, että kaareva reuna jää näkymään taikinan välistä.

4. Rullaa ruusuiksi ja paista

Rullaa taikina ja omenat suloisiksi ruusuiksi ja paista muffinipellin koloissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Katso reseptit suolakinuski-omenaruusuihin ja päärynäruusuihin

Katso lisää ideoita omenoista ja päärynöistä