Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenaruusut

Näin teet suosittuja omenaruusuja! Tarvitset vain lehtitaikinaa, omenoita ja muffinivuokia

Teksti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen, Sari Airola
Julkaistu: 17.9.2020
Muokattu: 17.9.2020
Omenaruusuja on kiva leipoa vaikka lasten kanssa. Valmiista lehtitaikinasta tehdyt omenaruusukkeet ovat helppo ja herkullisen rapea vaihtoehto perinteiselle omenapiirakalle.

Leikkaa omenat ohuenohuiksi lohkoiksi. Sivele niille halutessasi sitruunaa tummumisen ehkäisemiseksi. Laita omenat kulhoon ja pehmitä mikrossa pari minuuttia tai kunnes omenat ovat taipuisia. Leikkaa lehtitaikinalevy pitkittäin kolmeksi suikaleeksi ja kauli suikaleet ohuemmiksi.

Aseta omenat taikinan pitkälle sivulle limittäin, kaareva reuna taikinan reunan yli. Mausta kanelilla ja sokerilla.

Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden alareunan päälle niin, että kaareva reuna jää näkymään taikinan välistä.

Rullaa taikina ja omenat suloisiksi ruusuiksi ja paista muffinipellin koloissa 200 asteessa noin puoli tuntia.

Vinkki! Tässä reseptissä omenaruusukkeet viimeistellään suolakinuskilla.

Katso lisää ideoita omenoista ja päärynöistä