Ota hedelmät avuksi, kun haluat herkutella terveellisemmin. Korvaa omenahyveessä rasva omenasoseella ja kevennä pannari- tai lettutaikina hedelmäraasteella. Korvapuustipäivänä kannattaa kokeilla omena- tai päärynäraastetta pullan kierteissä voin ja sokerin sijaan. Herkulliset uuniomenat ja -päärynät korvaavat kakkupalan, kun kuorrutat ne pähkinä- tai mantelitoscalla.
Hedelmät ovat oivallisia myös suolaisessa ruoanlaitossa. Muhevoita niillä pyörykät, piirakat ja pataruoat. Lisää hedelmäpaloja sattumiksi salaatteihin tai raasta kaali- tai porkkanaraasteen makeuttajaksi. Pilko paloja dippikasvisten seuraan.
Omenaa possulle, kalalle ja kasviksille
Leivo makuyllätys sieni- tai kinkkupiirakkaan. Kun ladot piirakkapohjan ja täytteen väliin omenaviipaleita tai suikaloit ompun mukaan täytteeseen, saat piirakkaan uudenlaista mehevyyttä ja makua.
Omenaraasteella kevennät lihapullat ja muut jauheliharuoat.
Hapokas omena mureuttaa lihaa, joten possupata tai -kastike vain paranee, kun pilkot mukaan yhden tai kaksi omenaa. Broileriruoatkin saavat omenasta lempeää lisäpotkua. Omenaraasteella kevennät lihapullat ja muut jauheliharuoat.
Muista omena myös kala- ja kasvisruokia tehdessäsi. Omenan hapot sopivat kalan seuraan siinä missä sitruunankin. Omppu on hyvä pari myös perunalle, palsternakalle ja kukkakaalille. Lisäksi se sopii hienosti kaalien ja sellerin seuraan.