Omena-sipuliperunamuusi

Mausta perunamuusi omenalla ja sipulilla! Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa. Lisää omena-sipuliseos valmiin perunamuusin joukkoon. Katso omena-sipuliperunamuusin ohje!

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgjauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tlsuolaa
3 dlkeitinlientä tai maitoa
50 gvoita (halutessasi)
1 kplomena
1 kplsipuli
1 rklöljyä
1 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.

    Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita omena-sipuliseos muusin joukkoon.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä