Omena-sipuliperunamuusi | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perunamuusi ohje

Omena-sipuliperunamuusi

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Mausta perunamuusi omenalla ja sipulilla! Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa. Lisää omena-sipuliseos valmiin perunamuusin joukkoon. Katso omena-sipuliperunamuusin ohje!

Ainekset

1 1/2 kg
Jauhoisia perunoita, esim. rosamunda
1 tl
Suolaa
3 dl
Keitinlientä tai maitoa
50 g
Voita (halutessasi)
1 kpl
Omena
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
1 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.

Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita omena-sipuliseos muusin joukkoon.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

867

207

7,8 g

3,8 g

28,3 g

4,5 g

2,0 g

4,3 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli