Pese, kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuori ja hienonna omena ja sipuli. Kuullota ne öljyssä pannulla sokerin kanssa, kunnes ne saavat hieman väriä.
Valuta perunoiden keitinvesi pois, säästä halutessasi osa notkistukseen. Soseuta perunat sähkövatkaimella. Lisää suola ja maitoa tai keitinlientä niin paljon, että saat pehmeän muusin. Lisää halutessasi nokare voita. Sekoita omena-sipuliseos muusin joukkoon.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
867
207
7,8 g
3,8 g
28,3 g
4,5 g
2,0 g
4,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli