Suolainen feta-päärynäpiirakka
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukkaassa päärynäpiirakassa yhdistyvät päärynän, fetajuuston sekä karamallisoitujen sipulien maut. Paahtuneet cashewpähkinät antavat pähkinäistä makua ja rapeutta. Tuoreen timjamin varret viimeistelevät piirakan kauniin ulkonäön. Päärynäpiirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
| 1 kpl | päärynä |
| 400 g | (1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria jauhettuna |
| 1 rkl | timjamin lehtiä (tuore) |
| PINNALLE | |
|---|---|
| 90 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä rouhittuna |
| timjamin varsia | |
- 1.
Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Karamellisoi sipuleita pannulla öljyssä miedossa lämmössä noin 20 minuuttia.
- 2.
Sekoita kulhossa feta, sinappi, maito, muna, suola, pippuri ja timjami.
- 3.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle fetaseos. Asettele täytteen päälle sipulit ja päärynät. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja rouhitut cashewpähkinät. Koristele timjamin varsilla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Suolainen feta-päärynäpiirakka
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Maukkaassa päärynäpiirakassa yhdistyvät päärynän, fetajuuston sekä karamallisoitujen sipulien maut. Paahtuneet cashewpähkinät antavat pähkinäistä makua ja rapeutta. Tuoreen timjamin varret viimeistelevät piirakan kauniin ulkonäön. Päärynäpiirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | päärynä |
| 400 g | (1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste) |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 1/2 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria jauhettuna |
| 1 rkl | timjamin lehtiä (tuore) |
PINNALLE | |
| 90 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1/2 dl | cashewpähkinöitä rouhittuna |
| timjamin varsia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Karamellisoi sipuleita pannulla öljyssä miedossa lämmössä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste) 1 kpl päärynä 2 kpl sipulia 1 rkl rypsiöljyä - 2
Sekoita kulhossa feta, sinappi, maito, muna, suola, pippuri ja timjami.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 rkl dijoninsinappia 1/2 dl maitoa 1 kpl kananmuna 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria jauhettuna 1 rkl timjamin lehtiä (tuore) - 3
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle fetaseos. Asettele täytteen päälle sipulit ja päärynät. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja rouhitut cashewpähkinät. Koristele timjamin varsilla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Määrä Ainesosa 90 g (1 dl) juustoraastetta 1/2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna timjamin varsia
Ravintosisältö
402
Energiaa kcal
1682
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
12,4 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
402
Energiaa kcal
1682
Energiaa kj
26,6 g
Rasvaa
13,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,6 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
12,4 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: timjamin varsia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























