Suolainen feta-päärynäpiirakka | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Suolainen feta-päärynäpiirakka
Play

Suolainen feta-päärynäpiirakka

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Maukkaassa päärynäpiirakassa yhdistyvät päärynän, fetajuuston sekä karamallisoitujen sipulien maut. Paahtuneet cashewpähkinät antavat pähkinäistä makua ja rapeutta. Tuoreen timjamin varret viimeistelevät piirakan kauniin ulkonäön. Päärynäpiirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
päärynä
400 g
(1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste)
2 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 rkl
dijoninsinappia
1/2 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria jauhettuna
1 rkl
timjamin lehtiä (tuore)

pinnalle

90 g
(1 dl) juustoraastetta
1/2 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
timjamin varsia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Karamellisoi sipuleita pannulla öljyssä miedossa lämmössä noin 20 minuuttia.

400 g
(1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste)
1 kpl
päärynä
2 kpl
sipulia
1 rkl
rypsiöljyä
2

Sekoita kulhossa feta, sinappi, maito, muna, suola, pippuri ja timjami.

200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 rkl
dijoninsinappia
1/2 dl
maitoa
1 kpl
kananmuna
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria jauhettuna
1 rkl
timjamin lehtiä (tuore)
3

Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle fetaseos. Asettele täytteen päälle sipulit ja päärynät. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja rouhitut cashewpähkinät. Koristele timjamin varsilla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.

90 g
(1 dl) juustoraastetta
1/2 dl
cashewpähkinöitä rouhittuna
timjamin varsia
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

738

176

14,1 g

6,6 g

3,0 g

2,4 g

0,9 g

9,1 g

1,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste),

timjamin varsia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli