Suolainen feta-päärynäpiirakka
Ainekset
PINNALLE
Valmistus
Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Karamellisoi sipuleita pannulla öljyssä miedossa lämmössä noin 20 minuuttia.
Sekoita kulhossa feta, sinappi, maito, muna, suola, pippuri ja timjami.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle fetaseos. Asettele täytteen päälle sipulit ja päärynät. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja rouhitut cashewpähkinät. Koristele timjamin varsilla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
399
1670
26,6 g
13,3 g
26,1 g
2,9 g
3,3 g
12,3 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
timjamin varsia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli