Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin. Pese ja halkaise päärynät. Poista siemenkodat ja viipaloi ohueksi. Kuori ja viipaloi sipulit. Karamellisoi sipuleita pannulla öljyssä miedossa lämmössä noin 20 minuuttia.
Sekoita kulhossa feta, sinappi, maito, muna, suola, pippuri ja timjami.
Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä pohjalle fetaseos. Asettele täytteen päälle sipulit ja päärynät. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja rouhitut cashewpähkinät. Koristele timjamin varsilla. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoile valmis piirakka raikkaan salaatin kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
738
176
14,1 g
6,6 g
3,0 g
2,4 g
0,9 g
9,1 g
1,6 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) valmista piirakkataikinaa (pakaste),
timjamin varsia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli