Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päärynäruusut

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Omenaruusut tehdäänkin nyt päärynästä! Kääri punaposkista päärynää ja omena-kanelimarmeladia lehtitaikinan väliin. Tarjoa kahvipöydän kaunottaret tomusokerilla hunnutettuina.

Ainekset

250 g
lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
2 kpl
kypsää punaista päärynää

Täyte

100 g
(1 dl) omena-kanelimarmeladia

Lisäksi

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
leivinpaperia tai alumiinifoliota
muffinivuokia
tomusokeria koristeluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.

250 g
lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
2 kpl
kypsää punaista päärynää
2

Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
3

Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.

1 dl
(100 g) omena-kanelimarmeladia
muffinivuokia
4

Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.

leivinpaperia tai alumiinifoliota
5

Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.

tomusokeria koristeluun

Vinkki: Kokeile voitaikinaan leivottuja omenaruusukkeita.

Vinkki: Jos päärynät ovat kovia, esikypsennä viipaloidut päärynät mikrossa ennen taikinaan käärimistä. Viipaleiden tulee olla taipuisia. Laita viipaleet mikronkestävään astiaan. Lisää vettä niin, että päärynät peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Valuta siivilässä.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

34

141

7,5 g

7,5 g

1,3 g

0,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä) ,

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen ,

leivinpaperia tai alumiinifoliota,

muffinivuokia,

tomusokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli