Päärynäruusut

arvosana5/5

(3)arviota
8 Kappaletta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Kääri punaposkista päärynää ja omena-kanelimarmeladia lehtitaikinan väliin kauniiksi ruusuksi. Tarjoa kahvipöydän kaunottaret tomusokerilla hunnutettuina.

Ainekset

MääräAinesosa
250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
2 kplkypsää punaista päärynää

Täyte

100 g(1 dl) omena-kanelimarmeladia

Lisäksi

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
leivinpaperia tai alumiinifoliota
muffinivuokia
tomusokeria koristeluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.

    MääräAinesosa
    250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
    2 kplkypsää punaista päärynää
  2. 2

    Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.

    MääräAinesosa
    vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
  3. 3

    Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.

    MääräAinesosa
    1 dl(100 g) omena-kanelimarmeladia
    muffinivuokia
  4. 4

    Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia tai alumiinifoliota
  5. 5

    Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.

    MääräAinesosa
    tomusokeria koristeluun

Vinkki: Jos päärynät ovat kovia, esikypsennä viipaloidut päärynät mikrossa ennen taikinaan käärimistä. Viipaleiden tulee olla taipuisia. Laita viipaleet mikronkestävään astiaan. Lisää vettä niin, että päärynät peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Valuta siivilässä.

Vinkki: Kokeile voitaikinaan leivottuja omenaruusukkeita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä) , vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen , leivinpaperia tai alumiinifoliota, muffinivuokia, tomusokeria koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
18.11.2020
|
Päivitetty: 13.10.2025

Samankaltaisia reseptejä