Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.
Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.
Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.
Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.
Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.
Vinkki: Kokeile voitaikinaan leivottuja omenaruusukkeita.
Vinkki: Jos päärynät ovat kovia, esikypsennä viipaloidut päärynät mikrossa ennen taikinaan käärimistä. Viipaleiden tulee olla taipuisia. Laita viipaleet mikronkestävään astiaan. Lisää vettä niin, että päärynät peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Valuta siivilässä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
34
141
—
—
7,5 g
7,5 g
1,3 g
0,1 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä) ,
vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen ,
leivinpaperia tai alumiinifoliota,
muffinivuokia,
tomusokeria koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli