Päärynäruusut | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Päärynäruusut
Play

Päärynäruusut

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
8 Kappaletta
Fork and knife
8 Kappaletta
Omenaruusut tehdäänkin nyt päärynästä! Kääri punaposkista päärynää ja omena-kanelimarmeladia lehtitaikinan väliin. Tarjoa kahvipöydän kaunottaret tomusokerilla hunnutettuina.

Ainekset

250 g
lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
2 kpl
kypsää punaista päärynää

täyte

100 g
(1 dl) omena-kanelimarmeladia

lisäksi

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
leivinpaperia tai alumiinifoliota
muffinivuokia
tomusokeria koristeluun

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.

250 g
lehtitaikinalevyjä (4 levyä)
2 kpl
kypsää punaista päärynää
2

Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
3

Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.

1 dl
(100 g) omena-kanelimarmeladia
muffinivuokia
4

Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.

leivinpaperia tai alumiinifoliota
5

Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.

tomusokeria koristeluun

Vinkki: Kokeile voitaikinaan leivottuja omenaruusukkeita.

Vinkki: Jos päärynät ovat kovia, esikypsennä viipaloidut päärynät mikrossa ennen taikinaan käärimistä. Viipaleiden tulee olla taipuisia. Laita viipaleet mikronkestävään astiaan. Lisää vettä niin, että päärynät peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Valuta siivilässä.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.11.2020
Muokattu: 23.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.