Päärynäruusut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kääri punaposkista päärynää ja omena-kanelimarmeladia lehtitaikinan väliin kauniiksi ruusuksi. Tarjoa kahvipöydän kaunottaret tomusokerilla hunnutettuina.
| 250 g | lehtitaikinalevyjä (4 levyä) |
| 2 kpl | kypsää punaista päärynää |
| Täyte | |
|---|---|
| 100 g | (1 dl) omena-kanelimarmeladia |
| Lisäksi | |
| vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen | |
| leivinpaperia tai alumiinifoliota | |
| muffinivuokia | |
| tomusokeria koristeluun | |
- 1.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.
- 2.
Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.
- 3.
Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.
- 4.
Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.
- 5.
Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.
Kääri punaposkista päärynää ja omena-kanelimarmeladia lehtitaikinan väliin kauniiksi ruusuksi. Tarjoa kahvipöydän kaunottaret tomusokerilla hunnutettuina.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | lehtitaikinalevyjä (4 levyä) |
| 2 kpl | kypsää punaista päärynää |
Täyte | |
| 100 g | (1 dl) omena-kanelimarmeladia |
Lisäksi | |
| vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen | |
| leivinpaperia tai alumiinifoliota | |
| muffinivuokia | |
| tomusokeria koristeluun | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Levitä taikinalevyt leivinpaperille sulamaan. Huuhtele ja halkaise päärynät, poista siemenkodat. Viipaloi päärynät kuorineen noin 2 mm:n paksuisiksi. Jos päärynät ovat kovia, upota viipaleet veteen ja kuumenna mikrossa pari minuuttia. Sekoita, toista tarvittaessa ja siivilöi.
Määrä Ainesosa 250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä) 2 kpl kypsää punaista päärynää - 2
Kauli taikinalevyjä jauhotetulla alustalla niin, että niiden pituus kaksinkertaistuu. Leikkaa kukin levy kahdeksi pitkäksi suikaleeksi.
Määrä Ainesosa vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen - 3
Levitä suikaleelle ohuelti marmeladia. Aseta päärynät taikinan pitkälle sivulle hieman limittäin niin, että viipaleiden pyöreät reunat asettuvat aavistuksen taikinan reunan yli. Taita taikinan alareuna päälle. Kieritä varovasti rullalle, niin että taikinasta muodostuu kaunis ruusu. Laita muffinivuokaan.
Määrä Ainesosa 1 dl (100 g) omena-kanelimarmeladia muffinivuokia - 4
Paista ruusuja 200-asteisessa uunissa 40−45 minuuttia ja suojaa ne paiston puolivälissä leivinpaperilla tai foliolla.
Määrä Ainesosa leivinpaperia tai alumiinifoliota - 5
Siivilöi tomusokeria jäähtyneiden ruusujen pinnalle.
Määrä Ainesosa tomusokeria koristeluun
Vinkki: Jos päärynät ovat kovia, esikypsennä viipaloidut päärynät mikrossa ennen taikinaan käärimistä. Viipaleiden tulee olla taipuisia. Laita viipaleet mikronkestävään astiaan. Lisää vettä niin, että päärynät peittyvät. Kuumenna mikrossa täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Valuta siivilässä.
Vinkki: Kokeile voitaikinaan leivottuja omenaruusukkeita.
Ravintosisältö
34
Energiaa kcal
141
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
34
Energiaa kcal
141
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
7,5 g
Hiilihydraatteja
7,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
0,1 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 250 g lehtitaikinalevyjä (4 levyä) , vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen , leivinpaperia tai alumiinifoliota, muffinivuokia, tomusokeria koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























