Omenaruusukkeet suolakinuskilla
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Voitaikinaan leivotuissa omenaruusukkeissa maistuu suloinen suolakinuski. Tarjoa kauniit omenaruusut uunituoreina tai pakasta jäähtyneinä.
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 2 kpl | punakuorista omenaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| vettä | |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | kinuskikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| muffinivuokia | |
- 1.
Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan.
- 2.
Pese ja halkaise omenat, poista siemenkodat, mutta jätä omenat kuorimatta. Leikkaa omenat noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Lisää sitruunanmehu ja vettä niin, että viipaleet peittyvät. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Omenaviipaleiden tulee olla taipuisia. Valuta siivilässä.
- 3.
Leikkaa taikinalevyt pituussunnassa kahtia. Kauli jauhotetulla alustalla niin, että suikaleiden pituus kaksinkertaistuu.
- 4.
Sekoita kinuskikastike ja suola pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna vielä. Sivele seosta ohuelti taikinasuikaleille. Lopusta seoksesta keitetään myöhemmin kastike.
- 5.
Asettele omenaviipaleita taikinasuikaleen pitkälle sivulle niin, että omenan pyöreä reuna tulee hieman taikinan yli ja omenaviipaleet ovat aavistuksen limittäin. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden päälle niin, että omenaviipaleiden pyöreät reunat jäävät näkyviin. Kieritä taikina omenoineen rullalle ja laita muffinivuokaan.
- 6.
Paista 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia, suojaa omenaruusukkeet paiston puolessa välissä leivinpaperilla tai foliolla.
- 7.
Kuumenna suolakinuskiseos. Keitä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja saa hieman paahteista väriä. Valuta suolakinuski ohuena nauhana omenaruusujen päälle.
Omenaruusukkeet suolakinuskilla
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Voitaikinaan leivotuissa omenaruusukkeissa maistuu suloinen suolakinuski. Tarjoa kauniit omenaruusut uunituoreina tai pakasta jäähtyneinä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voitaikinalevyjä |
| 2 kpl | punakuorista omenaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| vettä | |
Täyte | |
| 2 dl | kinuskikastiketta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| muffinivuokia | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä - 2
Pese ja halkaise omenat, poista siemenkodat, mutta jätä omenat kuorimatta. Leikkaa omenat noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Lisää sitruunanmehu ja vettä niin, että viipaleet peittyvät. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Omenaviipaleiden tulee olla taipuisia. Valuta siivilässä.
Määrä Ainesosa 2 kpl punakuorista omenaa 1 kpl sitruunan mehu vettä - 3
Leikkaa taikinalevyt pituussunnassa kahtia. Kauli jauhotetulla alustalla niin, että suikaleiden pituus kaksinkertaistuu.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen - 4
Sekoita kinuskikastike ja suola pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna vielä. Sivele seosta ohuelti taikinasuikaleille. Lopusta seoksesta keitetään myöhemmin kastike.
Määrä Ainesosa 2 dl kinuskikastiketta 1/2 tl suolaa - 5
Asettele omenaviipaleita taikinasuikaleen pitkälle sivulle niin, että omenan pyöreä reuna tulee hieman taikinan yli ja omenaviipaleet ovat aavistuksen limittäin. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden päälle niin, että omenaviipaleiden pyöreät reunat jäävät näkyviin. Kieritä taikina omenoineen rullalle ja laita muffinivuokaan.
- 6
Paista 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia, suojaa omenaruusukkeet paiston puolessa välissä leivinpaperilla tai foliolla.
- 7
Kuumenna suolakinuskiseos. Keitä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja saa hieman paahteista väriä. Valuta suolakinuski ohuena nauhana omenaruusujen päälle.
Vinkki: Voit käyttää suolakinuskin sijaan Lotus biscoff biscuit spread -keksilevitettä. Kuumenna noin 1,5 dl keksilevitettä mikrossa 15–30 sekuntia ja levitä taikinasuikaleille ennen omenaviipaleita.
Ravintosisältö
13
Energiaa kcal
54
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
13
Energiaa kcal
54
Energiaa kj
0,1 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
2,1 g
Hiilihydraatteja
2,1 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
0,3 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä, 2 dl kinuskikastiketta .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























