Omenaruusukkeet suolakinuskilla

arvosana5/5

(3)arviota
10 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Voitaikinaan leivotuissa omenaruusukkeissa maistuu suloinen suolakinuski. Tarjoa kauniit omenaruusut uunituoreina tai pakasta jäähtyneinä.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
2 kplpunakuorista omenaa
1 kplsitruunan mehu
vettä

Täyte

2 dlkinuskikastiketta
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

muffinivuokia

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
  2. 2

    Pese ja halkaise omenat, poista siemenkodat, mutta jätä omenat kuorimatta. Leikkaa omenat noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Lisää sitruunanmehu ja vettä niin, että viipaleet peittyvät. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Omenaviipaleiden tulee olla taipuisia. Valuta siivilässä.

    MääräAinesosa
    2 kplpunakuorista omenaa
    1 kplsitruunan mehu
    vettä
  3. 3

    Leikkaa taikinalevyt pituussunnassa kahtia. Kauli jauhotetulla alustalla niin, että suikaleiden pituus kaksinkertaistuu.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voitaikinalevyjä
    vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
  4. 4

    Sekoita kinuskikastike ja suola pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna vielä. Sivele seosta ohuelti taikinasuikaleille. Lopusta seoksesta keitetään myöhemmin kastike.

    MääräAinesosa
    2 dlkinuskikastiketta
    1/2 tlsuolaa
  5. 5

    Asettele omenaviipaleita taikinasuikaleen pitkälle sivulle niin, että omenan pyöreä reuna tulee hieman taikinan yli ja omenaviipaleet ovat aavistuksen limittäin. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden päälle niin, että omenaviipaleiden pyöreät reunat jäävät näkyviin. Kieritä taikina omenoineen rullalle ja laita muffinivuokaan.

  6. 6

    Paista 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia, suojaa omenaruusukkeet paiston puolessa välissä leivinpaperilla tai foliolla.

  7. 7

    Kuumenna suolakinuskiseos. Keitä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja saa hieman paahteista väriä. Valuta suolakinuski ohuena nauhana omenaruusujen päälle.

Vinkki: Voit käyttää suolakinuskin sijaan Lotus biscoff biscuit spread -keksilevitettä. Kuumenna noin 1,5 dl keksilevitettä mikrossa 15–30 sekuntia ja levitä taikinasuikaleille ennen omenaviipaleita.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä, 2 dl kinuskikastiketta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
22.8.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä