Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Omenaruusukkeet suolakinuskilla

Omenaruusukkeet suolakinuskilla

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Voitaikinaan leivotuissa omenaruusukkeissa maistuu suloinen suolakinuski. Tarjoa kauniit omenaruusut uunituoreina tai pakasta jäähtyneinä.

Ainekset

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
2 kpl
punakuorista omenaa
1 kpl
sitruunan mehu
vettä
vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen

TÄYTE

2 dl
(1 tlk) kinuskikastiketta
1/2 tl
suolaa

LISÄKSI

vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
leivinpaperia tai alumiinifoliota
muffinivuokia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
2

Pese ja halkaise omenat, poista siemenkodat, mutta jätä omenat kuorimatta. Leikkaa omenat noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Lisää sitruunanmehu ja vettä niin, että viipaleet peittyvät. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Omenaviipaleiden tulee olla taipuisia. Valuta siivilässä.

2 kpl
punakuorista omenaa
1 kpl
sitruunan mehu
vettä
3

Leikkaa taikinalevyt pituussunnassa kahtia. Kauli jauhotetulla alustalla niin, että suikaleiden pituus kaksinkertaistuu.

500 g
(1 pkt) voitaikinalevyjä
vehnäjauhoja levyjen kaulimiseen
4

Sekoita kinuskikastike ja suola pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna vielä. Sivele seosta ohuelti taikinasuikaleille. Lopusta seoksesta keitetään myöhemmin kastike.

2 dl
(1 tlk) kinuskikastiketta
1/2 tl
suolaa
5

Asettele omenaviipaleita taikinasuikaleen pitkälle sivulle niin, että omenan pyöreä reuna tulee hieman taikinan yli ja omenaviipaleet ovat aavistuksen limittäin. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden päälle niin, että omenaviipaleiden pyöreät reunat jäävät näkyviin. Kieritä taikina omenoineen rullalle ja laita muffinivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia, suojaa omenaruusukkeet paiston puolessa välissä leivinpaperilla tai foliolla.

6

Kuumenna suolakinuskiseos. Keitä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja saa hieman paahteista väriä. Valuta suolakinuski ohuena nauhana omenaruusujen päälle.

Vinkki: Voit käyttää suolakinuskin sijaan Lotus biscoff biscuit spread -keksilevitettä. Kuumenna noin 1,5 dl keksilevitettä mikrossa 15–30 sekuntia ja levitä taikinasuikaleille ennen omenaviipaleita.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Elisa, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 22.8.2020
|
Muokattu: 28.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

13

54

0,1 g

2,1 g

2,1 g

0,7 g

0,3 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voitaikinalevyjä,

2 dl (1 tlk) kinuskikastiketta .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli