Levitä voitaikinalevyt leivinpaperille sulamaan.
Pese ja halkaise omenat, poista siemenkodat, mutta jätä omenat kuorimatta. Leikkaa omenat noin 2 mm paksuiksi viipaleiksi ja laita mikronkestävään astiaan. Lisää sitruunanmehu ja vettä niin, että viipaleet peittyvät. Laita astia mikroon ja kuumenna täydellä teholla pari minuuttia. Sekoita ja toista kuumennus. Omenaviipaleiden tulee olla taipuisia. Valuta siivilässä.
Leikkaa taikinalevyt pituussunnassa kahtia. Kauli jauhotetulla alustalla niin, että suikaleiden pituus kaksinkertaistuu.
Sekoita kinuskikastike ja suola pienessä kattilassa, mutta älä kuumenna vielä. Sivele seosta ohuelti taikinasuikaleille. Lopusta seoksesta keitetään myöhemmin kastike.
Asettele omenaviipaleita taikinasuikaleen pitkälle sivulle niin, että omenan pyöreä reuna tulee hieman taikinan yli ja omenaviipaleet ovat aavistuksen limittäin. Taita taikinasuikaleen toinen reuna omenaviipaleiden päälle niin, että omenaviipaleiden pyöreät reunat jäävät näkyviin. Kieritä taikina omenoineen rullalle ja laita muffinivuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia, suojaa omenaruusukkeet paiston puolessa välissä leivinpaperilla tai foliolla.
Kuumenna suolakinuskiseos. Keitä sekoitellen 3–5 minuuttia, kunnes seos sakenee ja saa hieman paahteista väriä. Valuta suolakinuski ohuena nauhana omenaruusujen päälle.
Vinkki: Voit käyttää suolakinuskin sijaan Lotus biscoff biscuit spread -keksilevitettä. Kuumenna noin 1,5 dl keksilevitettä mikrossa 15–30 sekuntia ja levitä taikinasuikaleille ennen omenaviipaleita.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.