Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä omenapiirakka (pellillinen)

Mehevä omenapiirakka (pellillinen)

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Pullapohjaisesta omenapiirakasta tulee herkullisen mehevä, kun levität sille ensin sitruunalla maustettua sileää omenasosetta ja peittelet vasta sitten pinnan ohuilla omenaviipaleilla. Tätä ihanuutta kannattaa leipoa koko pellillinen!

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(1/2 palaa) hiivaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja

omenasose

700 g
omenoita (kotimaisia)
3 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Vettä
1 kpl
sitruuna

pinnalle

5 - 6 kpl
omenoita (kotimaisia)
4 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia

lisäksi

1 kpl
kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko omenat pieniksi paloiksi. Laita omenapalat, sokeri ja vesi kattilaan. Puristan sitruunan mehu joukkoon. Keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta sauvasekoittimella ja anna jäähtyä.

700 g
omenoita (kotimaisia)
3 dl
Hillosokeria
1/2 dl
Vettä
1 kpl
sitruuna
2

Alusta pullataikina. Sulata rasva kattilassa, kaada maito joukkoon. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, mausteet ja kananmuna, sekoita hyvin. Lisää jauhot vähän kerrallaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
(1/2 palaa) hiivaa
1 dl
Sokeria
2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
3

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voitele reunat munalla ja levitä omenasose pohjan päälle.

1 kpl
kananmuna
4

Halkaise omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet piirakan pinnalle. Ripottele sokeri ja kaneli päälle.

5 - 6 kpl
omenoita (kotimaisia)
4 rkl
Sokeria
2 tl
Kanelia
5

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ennen paloittelua.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 19.9.2012
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

290

1215

6,5 g

2,3 g

49,8 g

33,6 g

4,1 g

4,8 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kardemummaa,

2 tl Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli