Mehevä omenapiirakka (pellillinen) | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mehevä omenapiirakka (pellillinen)

Mehevä omenapiirakka (pellillinen)

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Tätä piirakkaa varten keitetään sose omenapaloista, sitruunamehusta ja sokerista. Sose levitetään taikinapohjalle yhdessä omenaviipaleiden kanssa.

Ainekset

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna voiteluun

omenasose

700 g
(5-6 kpl) (kotimaista) omenaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
3 rkl
Vettä
3 dl
Hillosokeria

pinnalle

5 - 6 kpl
(kotimaista) omenaa
2 tl
Kanelia
4 - 5 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Valmista omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi. Nosta kattilaan omenapalat, sitruunamehu, vesitilkka ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta. Anna jäähtyä.
1

Valmista omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi. Nosta kattilaan omenapalat, sitruunamehu, vesitilkka ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta. Anna jäähtyä.

700 g
(5-6 kpl) (kotimaista) omenaa
1/2 kpl
Sitruunan mehu
3 rkl
Vettä
3 dl
Hillosokeria
Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja sekoita. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä pakassa kaksink...
2

Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja sekoita. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä pakassa kaksinkertaiseksi.

100 g
Margariinia
2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 tl
Kardemummaa
Suolaa
1 dl
Sokeria
1 kpl
Kananmuna
8 dl
Vehnäjauhoja
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
3

Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.

Poista omenista siemenkodat. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
4

Poista omenista siemenkodat. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.

5 - 6 kpl
(kotimaista) omenaa
Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.
5

Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.

1 kpl
Kananmuna voiteluun
Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
6

Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

5 - 6 kpl
(kotimaista) omenaa
2 tl
Kanelia
4 - 5 rkl
Sokeria
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 19.9.2012
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.