Valmista omenasose. Kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko pieniksi. Nosta kattilaan omenapalat, sitruunamehu, vesitilkka ja hillosokeri. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Soseuta. Anna jäähtyä.
Sulata kattilassa rasva ja kaada sekaan maito. Lämmitä kädenlämpöiseksi. Kaada seos kulhoon ja murenna joukkoon hiiva. Lisää mausteet ja kananmuna ja sekoita. Lisää jauhot ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä pakassa kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä kiinteäksi ja kauli uunipellin kokoiseksi levyksi.
Poista omenista siemenkodat. Leikkaa kuorineen ohuiksi viipaleiksi.
Voitele piirakan reunat vatkatulla munalla ja levitä omenasose taikinapohjalle.
Lado omenaviipaleet pullataikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.