Säädä uuni 180 asteeseen.
Vispaa pehmeä huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 30 x 30 cm:n uunivuokaan.
Pese tai kuori omenat. Kuutioi ne ja laita taikinan pinnalle. Paina osa syvemmälle taikinaan.
Paista piirakkaa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä.
Levitä tuorejuusto jäähtyneelle piirakalle, valuta kinuskikastike päälle ja koristele koristerakeilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1222
292
16,5 g
5,9 g
27,9 g
13,1 g
1,2 g
7,5 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g kinuskituorejuustoa,
1 dl kinuskikastiketta,
2 - 4 rkl koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli