Helpot omena-kinuskipalat

arvosana4/5

(10)arviota
16 Palaa

30 min

Tästä ei omenapiirakka parane! Täytä mehevä pohja muhkeilla omenakuutioilla, kuorruta kinuskituorejuustolla ja viimeistele kinuskikastikkeella.

Ainekset

MääräAinesosa
500 g(4-5 kpl) omenaa

Pohja

250 gmargariinia
2 dlsokeria
4 kplkananmunaa
5 dlvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
2 tlkanelia

Lisäksi

200 gvaniljatuorejuustoa
1 dlkinuskikastiketta
3 rklkoristerakeita

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen.

  2. 2

    Vispaa pehmeä huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 30 x 30 cm:n uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    250 gmargariinia
    2 dlsokeria
    4 kplkananmunaa
    3 tlleivinjauhetta
    2 tlkanelia
    5 dlvehnäjauhoja
  3. 3

    Pese tai kuori omenat. Kuutioi ne ja laita taikinan pinnalle. Paina osa syvemmälle taikinaan.

    MääräAinesosa
    500 g(4-5 kpl) omenaa
  4. 4

    Paista piirakkaa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä.

  5. 5

    Levitä tuorejuusto jäähtyneelle piirakalle, valuta kinuskikastike päälle ja koristele koristerakeilla.

    MääräAinesosa
    200 gvaniljatuorejuustoa
    1 dlkinuskikastiketta
    3 rklkoristerakeita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
11.8.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä