Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helpot omena-kinuskipalat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa
Tästä ei omenapiirakka parane! Täytä mehevä pohja muhkeilla omenakuutioilla, kuorruta kinuskituorejuustolla ja viimeistele kinuskikastikkeella.

Ainekset

500 g
(4-5 kpl) omenaa

Pohja

250 g
margariinia
2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia

Lisäksi

200 g
kinuskituorejuustoa
1 dl
kinuskikastiketta
2 - 4 rkl
koristerakeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 180 asteeseen.

2

Vispaa pehmeä huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen välillä voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun, noin 30 x 30 cm:n uunivuokaan.

250 g
margariinia
2 dl
sokeria
4 kpl
kananmunaa
3 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
5 dl
vehnäjauhoja
3

Pese tai kuori omenat. Kuutioi ne ja laita taikinan pinnalle. Paina osa syvemmälle taikinaan.

500 g
(4-5 kpl) omenaa
4

Paista piirakkaa uunissa 40–45 minuuttia. Anna jäähtyä.

5

Levitä tuorejuusto jäähtyneelle piirakalle, valuta kinuskikastike päälle ja koristele koristerakeilla.

200 g
kinuskituorejuustoa
1 dl
kinuskikastiketta
2 - 4 rkl
koristerakeita
Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.8.2019
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

271

1135

14,1 g

5,3 g

31,2 g

16,1 g

1,2 g

4,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g kinuskituorejuustoa,

1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli