Perinteinen vaniljakastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Perinteinen vaniljakastike
Play

Perinteinen vaniljakastike

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Vaniljakastike kypsyy samettiseksi hitaasti kuumentaen ja koko ajan sekoitellen. Tarjoa se jääkaappikylmänä omena- ja marjapiiraiden kanssa.

Ainekset

3 dl
täysmaitoa
1 kpl
kananmunan keltuainen
1/4 dl
sokeri
1/2 rkl
perunajauhoja
1/2 kpl
vaniljatankoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.

1 kpl
kananmunan keltuainen
1/2 rkl
perunajauhoja
3 dl
täysmaitoa
1/4 dl
sokeri
1/2 kpl
vaniljatankoa
2

Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

3

Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

588

140

7,7 g

3,3 g

13,0 g

11,7 g

5,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli