Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perinteinen vaniljakastike

timer-icon15 min
Fork and knife
3 Kappaletta
Fork and knife
3 Kappaletta
Vaniljakastike kypsyy samettiseksi hitaasti kuumentaen ja koko ajan sekoitellen. Tarjoa se jääkaappikylmänä omena- ja marjapiiraiden kanssa.

Ainekset

3 dl
täysmaitoa
1 kpl
kananmunan keltuainen
1/4 dl
sokeri
1/2 rkl
perunajauhoja
1/2 kpl
vaniljatankoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.

1 kpl
kananmunan keltuainen
1/2 rkl
perunajauhoja
3 dl
täysmaitoa
1/4 dl
sokeri
1/2 kpl
vaniljatankoa
2

Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

3

Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

140

588

7,7 g

3,3 g

13,0 g

11,7 g

5,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli