Perinteinen vaniljakastike - Yhteishyvä

Perinteinen vaniljakastike

Perinteinen vaniljakastike
Kappaleita
3
Valmistusaika
Tunti
Vaniljakastike kypsyy samettiseksi hitaasti kuumentaen ja koko ajan sekoitellen. Tarjoa se jääkaappikylmänä omena- ja marjapiiraiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
täysmaitoa
1 kpl
kananmunan keltuainen
1/4 dl
sokeri
1/2 rkl
perunajauhoja
1/2 kpl
vaniljatankoa

Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.

Näin teet

1

Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.

1 kpl
kananmunan keltuainen
1/2 rkl
perunajauhoja
3 dl
täysmaitoa
1/4 dl
sokeri
1/2 kpl
vaniljatankoa
2

Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

3

Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Kati Pohja
Julkaistu: 2.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g39 g
Proteiinia5 g15 g
Rasvaa8 g23 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj588 1763
Energiaa kcal140 421

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 kpl vaniljatankoa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g39 g
Proteiinia5 g15 g
Rasvaa8 g23 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj588 1763
Energiaa kcal140 421

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.5 kpl vaniljatankoa

Resepti
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.