Perinteinen vaniljakastike

arvosana5/5

(1)arvio
3 Kappaletta

15 min

Vaniljakastike kypsyy samettiseksi hitaasti kuumentaen ja koko ajan sekoitellen. Tarjoa se jääkaappikylmänä omena- ja marjapiiraiden kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dltäysmaitoa
1 kplkananmunan keltuainen
1/4 dlsokeri
1/2 rklperunajauhoja
1/2 kplvaniljatankoa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmunan keltuainen
    1/2 rklperunajauhoja
    3 dltäysmaitoa
    1/4 dlsokeri
    1/2 kplvaniljatankoa
  2. 2

    Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.

  3. 3

    Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.

Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl vaniljatankoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Kati Pohja
2.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä