Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.
Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.
Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
588
140
7,7 g
3,3 g
13,0 g
11,7 g
—
5,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl vaniljatankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli