Mittaa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita vispilällä, jotta perunajauho ei paakkuunnu. Halkaise vaniljatanko, lisää puolikas kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Älä anna kastikkeen kiehua. Siirrä kattila pois liedeltä, kun kastike on valmista.
Poista vaniljatanko ja anna kastikkeen jäähtyä. Sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Säilytä jäähtynyt kastike kannellisessa astiassa jääkaapissa ja tarjoa kylmänä.
Vinkki: Juhlava vaniljavaahto syntyy, kun sekoitat jääkaappikylmään kastikkeeseen 1 dl vaahdotettua kermaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
140
588
7,7 g
3,3 g
13,0 g
11,7 g
—
5,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 kpl vaniljatankoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli