Kuorrutettu omenapiirakka

Arvostele resepti
25 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Tee omenapiirakka porkkanakakun tyyliin! Helposti sekoitettavaan taikinaan lisätään omenaraastetta. Mehevä piirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun tomusokeri-tuorejuustokuorrutteen ja koristeeksi kuivattuja karpaloita ja pähkinärouhetta.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

1 1/2 dlsulatettua voita
2 1/2 dlsokeria
4 1/2 dlpiimää
7 1/2 dlvehnäjauhoja
2 tlsoodaa
2 tlkanelia
1/2 tlkardemummaa
1 tlinkiväärijauhetta
2 tlvaniljasokeria
3 kplomenaa

Päälle

400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dltomusokeria
1/2 kplsitruunan mehu

Koristeluun

1 dlkuivattuja karpaloita
1 dlrouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä)
kanelia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsulatettua voita
    2 1/2 dlsokeria
    4 1/2 dlpiimää
    7 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 tlsoodaa
    2 tlkanelia
    1/2 tlkardemummaa
    1 tlinkiväärijauhetta
    2 tlvaniljasokeria
    3 kplomenaa
  2. 2

    Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.

    MääräAinesosa
    kanelia
    1 dlrouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä)
    1 dlkuivattuja karpaloita
    1/2 kplsitruunan mehu
    3/4 dltomusokeria
    400 g(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Soodaa, 2 tl Kanelia, 0,5 tl Kardemummaa, 1 tl Inkiväärijauhetta, Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä