Kuorrutettu omenapiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee omenapiirakka porkkanakakun tyyliin! Helposti sekoitettavaan taikinaan lisätään omenaraastetta. Mehevä piirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun tomusokeri-tuorejuustokuorrutteen ja koristeeksi kuivattuja karpaloita ja pähkinärouhetta.
| Taikina | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | sulatettua voita |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | piimää |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | soodaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | inkiväärijauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | omenaa |
| Päälle | |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| Koristeluun | |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 1 dl | rouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä) |
| kanelia | |
- 1.
Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
- 2.
Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.
Kuorrutettu omenapiirakka
Tee omenapiirakka porkkanakakun tyyliin! Helposti sekoitettavaan taikinaan lisätään omenaraastetta. Mehevä piirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun tomusokeri-tuorejuustokuorrutteen ja koristeeksi kuivattuja karpaloita ja pähkinärouhetta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 1 1/2 dl | sulatettua voita |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | piimää |
| 7 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | soodaa |
| 2 tl | kanelia |
| 1/2 tl | kardemummaa |
| 1 tl | inkiväärijauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | omenaa |
Päälle | |
| 400 g | (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 3/4 dl | tomusokeria |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
Koristeluun | |
| 1 dl | kuivattuja karpaloita |
| 1 dl | rouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä) |
| kanelia | |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
Määrä Ainesosa 1 1/2 dl sulatettua voita 2 1/2 dl sokeria 4 1/2 dl piimää 7 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl soodaa 2 tl kanelia 1/2 tl kardemummaa 1 tl inkiväärijauhetta 2 tl vaniljasokeria 3 kpl omenaa - 2
Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.
Määrä Ainesosa kanelia 1 dl rouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä) 1 dl kuivattuja karpaloita 1/2 kpl sitruunan mehu 3/4 dl tomusokeria 400 g (2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
Ravintosisältö
244
Energiaa kcal
1020
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
244
Energiaa kcal
1020
Energiaa kj
11,8 g
Rasvaa
6,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,1 g
Hiilihydraatteja
14,9 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
4,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Soodaa, 2 tl Kanelia, 0,5 tl Kardemummaa, 1 tl Inkiväärijauhetta, Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























