Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
242
1014
11,8 g
6,7 g
29,0 g
14,8 g
1,4 g
3,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Soodaa,
2 tl Kanelia,
0,5 tl Kardemummaa,
1 tl Inkiväärijauhetta,
Kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli