Kuorrutettu omenapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kuorrutettu omenapiirakka

Fork and knife
25 Palaa
Fork and knife
25 Palaa
Helppo, nopea ja mehevä omenapiirakka saa päälleen porkkanakakusta tutun kuorrutteen.

Ainekset

taikina

1 1/2 dl
Sulatettua voita
2 1/2 dl
Sokeria
4 1/2 dl
Piimää
7 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Soodaa
2 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1 tl
Inkiväärijauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Omenaa

päälle

400 g
(2 prk) maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl
Tomusokeria
1/2 kpl
Sitruunan mehu

koristeluun

1 dl
Kuivattuja karpaloita
1 dl
Rouhittua pähkinää (cashew ja saksanpähkinä)
Kanelia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita kaikki taikinan ainekset kulhossa. Raasta omenat karkealla terällä joukkoon, sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyyttä puutikulla, jos tikkuun ei jää taikinaa, piirakka on valmis.
Anna pohjan jäähtyä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä tuorejuusto piirakan päälle. Ripottele pintaan karpaloita, rouhittuja pähkinöitä ja kanelia.

Resepti:
Kaisa Nieminen
Kuvat:
Sami Repo
Julkaistu: 6.10.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1014

242

11,8 g

6,7 g

29,0 g

14,8 g

1,4 g

3,9 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Soodaa,

2 tl Kanelia,

0,5 tl Kardemummaa,

1 tl Inkiväärijauhetta,

Kanelia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli