Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-vaniljapiirakka

Omena-vaniljapiirakka

timer-iconNoin tunti  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
9 Palaa
Fork and knife
9 Palaa
Syksyn helpoimmassa omenapiirakassa vaniljakastike on mukana jo täytteessä.

Ainekset

1 kpl
Pakastepiirakkataikinaa (makea)
4 - 6 kpl
Omenaa
2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
kardemummaa
2 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Painele sulanut taikina voideltuun piirasvuokaan (n. 24 cm)  ja esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

1 kpl
Pakastepiirakkataikinaa (makea)
2

Pese ja kuutioi omenat. Sekoita vaniljakastike ja muna kulhossa. Mausta sokerilla, kanelilla ja kardemummalla. Sekoita omenat joukkoon. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista 35–40 minuuttia.

1/2 tl
kanelia
1/4 tl
kardemummaa
2 rkl
Tomusokeria
4 - 6 kpl
Omenaa
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
2 dl
(1 prk) vaniljakastiketta
3

Viimeistele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.

2 rkl
Tomusokeria

Vinkki: Sulata jäinen taikina liinalla peitetyssä muovikulhossa, jonka lasket kuumaan veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 24.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

115

480

3,9 g

1,9 g

17,3 g

13,6 g

1,8 g

1,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl kanelia,

0,25 tl kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli