Omena-vaniljapiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omena-vaniljapiirakka

Omena-vaniljapiirakka

Fork and knife
9 Annosta
Fork and knife
9 Annosta
Syksyn helpoimmassa omenapiirakassa vaniljakastike on mukana jo täytteessä.

Ainekset

1 kpl
Pakastepiirakkataikinaa (makea)
4 - 6 kpl
Omenaa
1 kpl
(2 dl) vaniljakastiketta
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
1/2 tl
(1/2 tl) kanelia
1/4 kpl
(1/4 tl) kardemummaa
2 rkl
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Painele sulanut taikina voideltuun piirasvuokaan (n. 24 cm)  ja esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

1 kpl
Pakastepiirakkataikinaa (makea)
2

Pese ja kuutioi omenat. Sekoita vaniljakastike ja muna kulhossa. Mausta sokerilla, kanelilla ja kardemummalla. Sekoita omenat joukkoon. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista 35–40 minuuttia.

Viimeistele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.

Vinkki: Sulata jäinen taikina liinalla peitetyssä muovikulhossa, jonka lasket kuumaan veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.

1/2 tl
(1/2 tl) kanelia
1/4 kpl
(1/4 tl) kardemummaa
2 rkl
Tomusokeria
4 - 6 kpl
Omenaa
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
1 kpl
(2 dl) vaniljakastiketta
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

435

104

3,2 g

1,4 g

16,3 g

12,6 g

1,8 g

1,6 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl (1/2 tl) kanelia,

0,25 kpl (1/4 tl) kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli