Painele sulanut taikina voideltuun piirasvuokaan (n. 24 cm) ja esipaista 180-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Pese ja kuutioi omenat. Sekoita vaniljakastike ja muna kulhossa. Mausta sokerilla, kanelilla ja kardemummalla. Sekoita omenat joukkoon. Kaada täyte piiraspohjalle ja paista 35–40 minuuttia.
Viimeistele jäähtynyt piirakka tomusokerilla.
Vinkki: Sulata jäinen taikina liinalla peitetyssä muovikulhossa, jonka lasket kuumaan veteen esimerkiksi tiskialtaaseen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
115
480
3,9 g
1,9 g
17,3 g
13,6 g
1,8 g
1,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl kanelia,
0,25 tl kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli