Löytyykö keittiön kaapeistasi omenoita, kaurahiutaleita, voita tai muuta rasvaa, sokeria tai muuta makeutukseen sopivaa sekä kanelia? Hienoa, sillä muuta et kaura-omenapaistoksen tekemiseen tarvitse. Kun peruskaava on hallussa, voit tuunata omenahyveen omaan makuusi sopivaksi.
Tee kauramuru ja mausta mieluisaksi
Sekoita paistoksen murukuorrutus kaurahiutaleista, pehmeästä tai sulasta rasvasta, sokerista ja kanelista. Neljän hengen annokseen tarvitset kaurahiutaleita noin kolme desiä, rasvaa desin, sokeria puoli desiä ja kanelia reippaan teelusikallisen.
Ja nyt saa soveltaa: voit täydentää muruseosta rouhituilla pähkinöillä, kookoshiutaleilla tai kardemummalla ja käyttää rasvana vaikka kookosöljyä tai ruskistettua voita. Makeutukseen sopivat fariinisokeri, vaahterasiirappi, soseutettu banaani tai hunaja.
Paista omenat pehmeiksi ja kauramuru rapeaksi uunin keskitasolla
Levitä muruseos tasaisesti omenoiden päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 20–30 min tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja muruseos ruskistunut hieman. Sen jälkeen seuraa omena-kaurapaistoksen valmistuksen vaikein osuus: pitää malttaa odottaa, että paistos on jäähtynyt hieman. Tarjoile haalea paistos maidon, jogurtin, jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa ja kerää kehut syöjiltä. Olipa hyvää, taas kerran!
Maista myös näitä helppoja omenapaistoksia
Terveellisempi omena-kaurapaistoksen versio makeutetaan hunajalla ja omenasoseella. Suolapähkinöillä maustettu omena-murupaistos yhdistää koukuttavasti suolaisen ja makean, rukiinen omena-puolukkapaistos saa lisämakua kirpeistä puolukoista. Kookoshiutaleilla ja rouhituilla cashew-pähkinöillä kuorrutettu omenahyve vie tutun herkun uusiin makumaailmoihin. Mutkaton omena-mikromuffini sopii erityisen hyvin akuuttiin makeannälkään