Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese omenat ja leikkaa ne noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Laita omenat halkaisijaltaan noin 24 cm:n uuni- tai piirasvuokaan. Valuta 1 rkl hunajaa päälle.
Mittaa hiutaleet kulhoon. Lisää omenasose, margariini, 2 rkl hunajaa ja mausteet. Levitä seos omenoille. Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kullanruskea.
Tee kastike. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet jogurttiin. Lisää hunaja ja sekoita. Tarjoa kastike omena-kaurapaistoksen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
355
1485
10,0 g
2,6 g
54,6 g
35,8 g
7,6 g
6,6 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kanelia,
0,5 tl Kardemummaa,
0,5 tl Suolaa,
Vaniljatanko.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli