Omena-murupaistos

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

Rouhitut suolapähkinät antavat lisää makua kauraiseen omena-murupaistokseen. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
800 g(n. 4 isoa) omenoita
2 rklsitruunamehua

Muruseos

1 dljuoksevaa margariinia
1 1/2 dlfariinisokeria
1 tlkanelia
1 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
3/4 dlrouhittuja suolapähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Siirrä omenalohkot uunivuokaan ja pirskottele päälle sitruunanmehu.

    MääräAinesosa
    800 g(n. 4 isoa) omenoita
    2 rklsitruunamehua
  2. 2

    Mittaa kulhoon muruseoksen ainekset. Nypi ne nopeasti yhteen ja ripottele seos omenien päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlfariinisokeria
    2 dlkaurahiutaleita
    3/4 dlrouhittuja suolapähkinöitä
    1 dljuoksevaa margariinia
    1 tlkanelia
    1 dlvehnäjauhoja

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
16.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä