Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Luumu-kanelipaistos

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Luumuinen kauramurupaistos on helppo ja aina yhtä hyvä jälkiruoka. Tarjoa luumu-kanelipaistos kuumana ja vaniljajäätelön kera.

Ainekset

6 kpl
Luumua
1 rkl
Perunajauhoja
3 rkl
Fariinisokeria
1 tl
Kanelia

Muruseos

2 dl
Kaurahiutaleita
4 rkl
Mantelijauhetta
1 rkl
Fariinisokeria
50 g
Margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut. Sekoita luumut kulhossa perunajauhojen, fariinisokerin ja kanelin kanssa. Jaa luumuseos neljän annosuunivuoan tai yhden ison vuoan pohjalle. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhe ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lusikoi muruseosta luumujen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 29.12.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1173

14,3 g

2,8 g

30,0 g

16,3 g

4,5 g

5,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

1 rkl Fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli