Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut. Sekoita luumut kulhossa perunajauhojen, fariinisokerin ja kanelin kanssa. Jaa luumuseos neljän annosuunivuoan tai yhden ison vuoan pohjalle. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhe ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lusikoi muruseosta luumujen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1173
281
14,3 g
2,8 g
30,0 g
16,3 g
4,5 g
5,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kanelia,
1 rkl Fariinisokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli