Luumu-kanelipaistos

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Luumuinen kauramurupaistos on helppo ja aina yhtä hyvä jälkiruoka. Tarjoa luumu-kanelipaistos kuumana ja vaniljajäätelön kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplluumua
1 rklperunajauhoja
3 rklfariinisokeria
1 tlkanelia

Muruseos

2 dlkaurahiutaleita
4 rklmantelijauhetta
1 rklfariinisokeria
50 gmargariinia

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja halkaise luumut. Poista kivet ja lohko luumut. Sekoita luumut kulhossa perunajauhojen, fariinisokerin ja kanelin kanssa. Jaa luumuseos neljän annosuunivuoan tai yhden ison vuoan pohjalle. Sekoita kaurahiutaleet, mantelijauhe ja fariinisokeri. Sekoita joukkoon pehmeä margariini ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lusikoi muruseosta luumujen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 1 rkl Fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä