Omena-mikromuffini
15 min

Nappaa talteen!
Mikrossa kypsyy pikainen annoskakku. Gluteeniton ja sokeriton kakku sopii monille. Varmista, että muki on mikronkestävä.
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | kanelia tai piparkakkumaustetta |
| 1 dl | omenaraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1/2 kpl | omenaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 - 6 kpl | saksanpähkinää |
| 1 rkl | hunajaa |
- 1.
Murskaa pähkinät ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon omenaraaste, muna, öljy ja hunaja. Täytä yksi iso teemuki (n. 3 dl) tai kaksi kahvikuppia taikinalla. Kypsennä mikroaaltouunissa (850 W) noin 1,5 minuuttia. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Jos valmistat kaksi kuppia, kypsennä ne erikseen.
- 2.
Viipaloi puolikas omena ja paahda kevyesti öljyssä pannulla murskattujen saksanpähkinöiden kanssa. Mausta seos hunajalla. Nostele höystettä koristeeksi muffinien päälle.
Omena-mikromuffini
arvosana5/5
15 min
Mikrossa kypsyy pikainen annoskakku. Gluteeniton ja sokeriton kakku sopii monille. Varmista, että muki on mikronkestävä.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | saksanpähkinöitä |
| 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | kanelia tai piparkakkumaustetta |
| 1 dl | omenaraastetta |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
Pinnalle | |
| 1/2 kpl | omenaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 4 - 6 kpl | saksanpähkinää |
| 1 rkl | hunajaa |
Valmistus
- 1
Murskaa pähkinät ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon omenaraaste, muna, öljy ja hunaja. Täytä yksi iso teemuki (n. 3 dl) tai kaksi kahvikuppia taikinalla. Kypsennä mikroaaltouunissa (850 W) noin 1,5 minuuttia. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Jos valmistat kaksi kuppia, kypsennä ne erikseen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl kanelia tai piparkakkumaustetta 1/2 dl saksanpähkinöitä 2 tl hunajaa 1 kpl kananmuna 1/2 dl kaurahiutaleita 1/2 tl leivinjauhetta 1 rkl rypsiöljyä 1 dl omenaraastetta - 2
Viipaloi puolikas omena ja paahda kevyesti öljyssä pannulla murskattujen saksanpähkinöiden kanssa. Mausta seos hunajalla. Nostele höystettä koristeeksi muffinien päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl omenaa 4 - 6 kpl saksanpähkinää 1 rkl hunajaa 1 rkl rypsiöljyä
Ravintosisältö
778
Energiaa kcal
3259
Energiaa kj
66,0 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
778
Energiaa kcal
3259
Energiaa kj
66,0 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,5 g
Hiilihydraatteja
21,0 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
17,5 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Kanelia tai piparkakkumaustetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























