Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-mikromuffini

timer-icon15 min
Fork and knife
2 Annosta
Mikrossa kypsyy pikainen annoskakku. Gluteeniton ja sokeriton kakku sopii monille. Varmista, että muki on mikronkestävä.

Ainekset

1/2 dl
Saksanpähkinöitä
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 tl
Kanelia tai piparkakkumaustetta
1 dl
Omenaraastetta
1 kpl
Kananmuna
1 rkl
Rypsiöljyä
2 tl
Hunajaa

Pinnalle

1/2 kpl
Omenaa
1 rkl
Rypsiöljyä
4 - 6 kpl
Saksanpähkinää
1 rkl
Hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa pähkinät ja yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon omenaraaste, muna, öljy ja hunaja. Täytä yksi iso teemuki (n. 3 dl) tai kaksi kahvikuppia taikinalla. Kypsennä mikroaaltouunissa (850 W) noin 1,5 minuuttia. Jatka kypsentämistä kunnes taikina on kypsää. Jos valmistat kaksi kuppia, kypsennä ne erikseen.

1/2 tl
Kanelia tai piparkakkumaustetta
1/2 dl
Saksanpähkinöitä
2 tl
Hunajaa
1 kpl
Kananmuna
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1/2 tl
Leivinjauhetta
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
Omenaraastetta
2

Viipaloi puolikas omena ja paahda kevyesti öljyssä pannulla murskattujen saksanpähkinöiden kanssa. Mausta seos hunajalla. Nostele höystettä koristeeksi muffinien päälle.

1/2 kpl
Omenaa
4 - 6 kpl
Saksanpähkinää
1 rkl
Hunajaa
1 rkl
Rypsiöljyä
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

757

3172

66,0 g

6,0 g

24,0 g

17,5 g

6,5 g

16,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl Leivinjauhetta,

0,5 tl Kanelia tai piparkakkumaustetta,

1 dl Omenaraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli