Kaura-marjapaistos

Arvostele resepti
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Tee jälkiruoaksi helppo kaurapaistos pakastemustikoista ja -puolukoista. Malta antaa paistoksen jäähtyä haaleaksi ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 gpakastemustikoita
200 gpakastepuolukoita
1 rklperunajauhoja
2 rklhillosokeria

Muruseos

100 gmargariinia tai voita
1/2 dlfariinisokeria
1/2 dlvehnäjauhoja
2 dlkaurahiutaleita
1 tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

vaniljajäätelöä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Sekoita kohmeisiin marjoihin perunajauhot ja hillosokeri. Kaada seos yhteen isoon tai neljään pieneen uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    200 gpakastemustikoita
    200 gpakastepuolukoita
    1 rklperunajauhoja
    2 rklhillosokeria
  3. 3

    Mittaa muruseoksen ainekset kattilaan. Kuumenna ja sekoita kunnes rasva sulaa ja seos kiehahtaa. Levitä seos marjojen päälle. Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana jäätelön kanssa.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia tai voita
    1/2 dlfariinisokeria
    1/2 dlvehnäjauhoja
    2 dlkaurahiutaleita
    1 tlkardemummaa
    1 tlvaniljasokeria
    vaniljajäätelöä

Voit käyttää kaurapaistokseen myös muita marjoja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kardemummaa, vaniljajäätelöä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
24.7.2018
|
Päivitetty: 3.12.2025

Samankaltaisia reseptejä