Tarte tatin | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Tarte tatin

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Tarte tatin on ranskalainen omenapiirakka. Omenat paistetaan uunissa taikinan alla ja lopuksi torttu keikautetaan ympäri.

Ainekset

1 dl
Sokeria
2 tl
Sitruunamehua
1/2 dl
Vettä
1 rkl
Margariinia
3 kpl
Omenaa (hapan ja kirpeä lajike)
1/2 dl
Ruokokidesokeria
50 g
Margariinia

lisäksi

400 g
Valmista piirakkataikinaa (pakaste)
1/2 dl
Aprikoosihilloa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kiehauta kattilassa sokeri, sitruunamehu ja vesi välillä sekoitellen. Keitä keskilämmöllä ilman kantta, kunnes seos on kullanruskeaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää varovasti 1 rkl margariinia. Valuta seos piirakkavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa.

Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sommittele ne vuoan pohjalle. Lisää päälle ruokakidesokeri ja margariininokareet.

Kauli sulanut taikinalevy vuoan kokoiseksi. Nosta se omenatäytteen päälle ja siisti reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin värin. Kumoa piirakka heti lautaselle, jäähtyneenä torttu ei enää irtoa vuoasta.

Kuumenna hillo ja sivele se tortun päälle. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.8.2011
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.