Sulata piirakkataikina huoneenlämmössä pakkauksen ohjeen mukaan.
Tee sitten sokeriliemi. Mittaa sokeri, vesi ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen, kunnes liemi on kullanruskeaa. Ota kattila pois levyltä ja lisää 1 rkl margariinia. Valuta seos heti piirakkavuoan (halk. noin 24 cm) pohjalle. Älä käytä irtopohjavuokaa.
Pese, kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja sommittele ne vuoan pohjalle. Ripottele sokeri päälle ja lisää rasva nokareina. Kauli sulanut taikina hieman vuokaa suuremmaksi levyksi. Laita taikina omenatäytteen päälle. Siisti reunat leikkaamalla ylimääräinen taikina pois. Pistele taikinaan reikiä haarukalla.
Paista piirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla 35–45 minuuttia tai kunnes taikina on saanut kauniin värin. Kumoa piirakka tarjoiluvadille heti uunista ottamisen jälkeen, jolloin se vielä irtoaa hyvin. Jäähtyessään se tarttuu helposti vuokaan.
Kuumenna hillo pienessä kattilassa tai mikrossa ja sivele se tortun pintaan. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
198
828
8,5 g
3,3 g
28,8 g
28,7 g
1,2 g
0,2 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
380 g piirakkataikinaa (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli