Perinteinen lipeäkala uunissa - Yhteishyvä

Perinteinen lipeäkala uunissa

Perinteinen lipeäkala uunissa
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Perinteinen lipeäkala valmistetaan kätevästi uunissa ja maustetaan simppelisti maustepippurilla. Tarjoa jouluinen kala valkokastikkeen, keitettyjen perunoiden ja herneiden kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
lipeäkalaa
1 tl
suolaa
maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä (halutessasi)

LISÄKSI

keitettyjä perunoita, valkokastiketta ja herneitä

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen.

2

Poista kalapalat pakkauksesta, huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla.

1 kg
lipeäkalaa
3

Laita kalat uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Paina paistomittari yhden kalapalan paksuimpaan kohtaan. Ripottele suola kaloille.

1 tl
suolaa
4

Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia tai kunnes kalan sisälämpötila on 70 astetta.

5

Nosta kalat vuoasta reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle maustepippuria ja halutessasi hienonnettua tilliä.

maustepippuria
2 rkl
hienonnettua tilliä (halutessasi)
6

Tarjoa lipeäkala perinteiseen tyyliin keitettyjen perunoiden, valkokastikkeen ja herneiden kanssa.

keitettyjä perunoita, valkokastiketta ja herneitä
Resepti
Anu Brask
Kuvat
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.11.2018
Muokattu: 23.11.2018
Jaa Somessa