Pyttipannu on hävikkiruokien kuningas. Ruotsista Suomeen rantautunut pyttis, pyttäri tai spydäri taipuu moneen sen mukaan, mitä aineksia jääkaapista löytyy.
Perinteisimmillään pyttipannussa on pieneksi pilkottuja kypsiä perunoita, sipulia ja makkaraa tai lihapullia. Ainekset paistetaan pannulla ja usein annoksen päälle lisätään vielä ”sunny side up” -paistettu kananmuna. Monet kaipaavat pyttärin mausteeksi sinappia ja ketsuppia, eikä kurkkusalaattikaan ole vieras näky samalla lautasella.
Pyttipannu on arkiruokien ykkönen. Eilisistä keitetyistä perunoista ja sipulista valmistuu hetkessä pyttis, johon voi upottaa myös nahistumisvaarassa olevia kasviksia. Ne maistuvat takuulla hyvältä pannulla rasvassa paistettuna. Makkarapalat, kuutioidut lihapullat, tofu tai kala antavat ruokaisuutta ja pitävät nälän loitolla. Paistettu kananmuna antaa lisäenergiaa.
Katso alta ideat erilaisiin pyttipannuihin. Vaihtele kasviksia ja kokeile makkaran sijaan tofua, kalaa tai papuja.