Raakamakkarapyttipannu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raakamakkarapyttipannu

Raakamakkarapyttipannu

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hyödynnä ylijääneet keitetyt perunat pyttipannussa. Lisää perunoiden seuraksi suikaloitua kaalia ja raakamakkaraa.

Ruokavaliot

Ainekset

500 g
keitettyjä varhaisperunoita
300 g
(0,5 kpl) varhaiskaalia
2
nippusipulia
1/2
ruukkua persiljaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
240 g
(1 pkt) raakamakkaraa (esim. braatvursti)

sinappimajoneesi

1/2 dl
majoneesia
2 rkl
vahvaa sinappia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuutioi kylmät perunat. Suikaloi kaali. Silppua sipulit ja persilja.

500 g
keitettyjä varhaisperunoita
300 g
(0,5 kpl) varhaiskaalia
1/2
ruukkua persiljaa
2
nippusipulia
2

Kuumenna öljy muurinpohjapannulla tai isolla paistinpannulla. Lisää perunat, kaali, sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen 5 minuuttia. Puserra makkarat kuoristaan nokareiksi pannulle ja paista vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle persiljasilppu.

1 1/2 rkl
rypsiöljyä
240 g
(1 pkt) raakamakkaraa (esim. braatvursti)
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 tl
suolaa
3

Sekoita majoneesi ja sinappi. Tarjoa pyttipannun kanssa.

2 rkl
vahvaa sinappia
1/2 dl
majoneesia
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 19.5.2019
Muokattu: 19.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1693

404

27,0 g

5,3 g

24,5 g

5,5 g

3,3 g

14,5 g

2,0 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli