Raakamakkarapyttipannu

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Hyödynnä ylijääneet keitetyt perunat pyttipannussa. Lisää perunoiden seuraksi suikaloitua kaalia ja raakamakkaraa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeitettyjä varhaisperunoita
300 gvarhaiskaalia
2 kplkevätsipulia
1/2 kplruukkua persiljaa
1 1/2 rklrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
240 g(1 pkt) raakamakkaraa (esim. braatvursti)

Sinappimajoneesi

1/2 dlmajoneesia
2 rklvahvaa sinappia

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi kylmät perunat. Suikaloi kaali. Hienonna sipulit ja persilja.

    MääräAinesosa
    500 gkeitettyjä varhaisperunoita
    300 gvarhaiskaalia
    1/2 kplruukkua persiljaa
    2 kplkevätsipulia
  2. 2

    Kuumenna öljy muurinpohjapannulla tai isolla paistinpannulla. Lisää perunat, kaali, sipuli ja mausteet. Paista sekoitellen 5 minuuttia. Puserra makkarat kuoristaan nokareiksi pannulle ja paista vielä 5 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettu persilja.

    MääräAinesosa
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    240 g(1 pkt) raakamakkaraa (esim. braatvursti)
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    3/4 tlsuolaa
  3. 3

    Sekoita majoneesi ja sinappi. Tarjoa pyttipannun kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklvahvaa sinappia
    1/2 dlmajoneesia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.5.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä