Savulohipyttipannu
15 min

Nappaa talteen!
Kaikkien aikojen herkullisin spydäri syntyy keitetyistä perunoista, savulohesta ja pinaatista.
| 8 - 10 kpl | keitettyä perunaa |
| 500 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 100 g | (1 ps) babypinaattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuori perunat tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele perunat ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatit ja kuivaa talouspaperilla.
- 2.
Kuumenna öljy kasarissa tai paistinpannussa. Lisää perunat, kesäkurpitsat ja purjot. Paista noin 5 minuuttia, kunnes perunat hieman ruskistuvat. Lisää jäiset herneet ja pinaatit. Laita kansi päälle ja anna kypsyä pari minuuttia.
- 3.
Purista sitruunan mehu ruokaan. Mausta suolalla. Sekoita savulohi varovasti joukkoon.
- 4.
Paista kananmunia toisella pannulla toiselta puolelta noin minuutti niin, että valkuainen hyytyy. Nosta kananmunat pyttipannun päälle. Mausta pippurilla.
Kaikkien aikojen herkullisin spydäri syntyy keitetyistä perunoista, savulohesta ja pinaatista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 8 - 10 kpl | keitettyä perunaa |
| 500 g | lämminsavulohta |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 100 g | (1 ps) babypinaattia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 tl | suolaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuori perunat tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele perunat ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatit ja kuivaa talouspaperilla.
Määrä Ainesosa 8 - 10 kpl keitettyä perunaa 500 g lämminsavulohta 1 kpl kesäkurpitsa 1/2 kpl purjoa 100 g (1 ps) babypinaattia - 2
Kuumenna öljy kasarissa tai paistinpannussa. Lisää perunat, kesäkurpitsat ja purjot. Paista noin 5 minuuttia, kunnes perunat hieman ruskistuvat. Lisää jäiset herneet ja pinaatit. Laita kansi päälle ja anna kypsyä pari minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 8 - 10 kpl keitettyä perunaa 1 kpl kesäkurpitsa 1/2 kpl purjoa 200 g (1 ps) pakasteherneitä 100 g (1 ps) babypinaattia - 3
Purista sitruunan mehu ruokaan. Mausta suolalla. Sekoita savulohi varovasti joukkoon.
Määrä Ainesosa 3 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa 500 g lämminsavulohta - 4
Paista kananmunia toisella pannulla toiselta puolelta noin minuutti niin, että valkuainen hyytyy. Nosta kananmunat pyttipannun päälle. Mausta pippurilla.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria
Ravintosisältö
604
Energiaa kcal
2528
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
604
Energiaa kcal
2528
Energiaa kj
37,5 g
Rasvaa
7,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
35,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























