Savulohipyttipannu

arvosana4/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Kaikkien aikojen herkullisin spydäri syntyy keitetyistä perunoista, savulohesta ja pinaatista.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 - 10 kplkeitettyä perunaa
500 glämminsavulohta
1 kplkesäkurpitsa
1/2 kplpurjoa
100 g(1 ps) babypinaattia
2 rklrypsiöljyä
200 g(1 ps) pakasteherneitä
3 rklsitruunamehua
1 tlsuolaa
4 kplkananmunaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat tarvittaessa. Poista lohesta nahka ja ruodot. Paloittele perunat ja lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele se huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatit ja kuivaa talouspaperilla.

    MääräAinesosa
    8 - 10 kplkeitettyä perunaa
    500 glämminsavulohta
    1 kplkesäkurpitsa
    1/2 kplpurjoa
    100 g(1 ps) babypinaattia
  2. 2

    Kuumenna öljy kasarissa tai paistinpannussa. Lisää perunat, kesäkurpitsat ja purjot. Paista noin 5 minuuttia, kunnes perunat hieman ruskistuvat. Lisää jäiset herneet ja pinaatit. Laita kansi päälle ja anna kypsyä pari minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    8 - 10 kplkeitettyä perunaa
    1 kplkesäkurpitsa
    1/2 kplpurjoa
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
    100 g(1 ps) babypinaattia
  3. 3

    Purista sitruunan mehu ruokaan. Mausta suolalla. Sekoita savulohi varovasti joukkoon.

    MääräAinesosa
    3 rklsitruunamehua
    1 tlsuolaa
    500 glämminsavulohta
  4. 4

    Paista kananmunia toisella pannulla toiselta puolelta noin minuutti niin, että valkuainen hyytyy. Nosta kananmunat pyttipannun päälle. Mausta pippurilla.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
9.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä