Tofupyttipannu

arvosana5/5

(6)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Kokeile pyttipannun vegaanista versiota tofu-perunapannua. Vegepyttis valmistuu vikkelään valmiiksi maustetusta kylmäsavutofusta ja keitetyistä perunoista. Kesäkeittiössä pyttis paistuu kätevästi muurikassa ja makua on helppo rikastuttaa satokauden kasviksilla!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
500 g(8) keitettyä perunaa
2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
2 tlvaahterasiirappia
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 ruukkua ruohosipulia

Sinappimajoneesi

1 dlvegaanista majoneesia
2 tldijoninsinappia

Lisäksi

ketsuppia
pikkukurkkuja

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) kylmäsavutofua
  2. 2

    Kuutioi kylmät perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa tofu kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    500 g(8) keitettyä perunaa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Kuullota sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää perunat ja tofu pannulle. Paista, kunnes perunat saavat väriä ja tofu rapsakkaa paistopintaa. Mausta soijalla, siirapilla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    2 tlvaahterasiirappia
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 ruukkua ruohosipulia
  4. 4

    Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Tarjoa pyttipannu sinappimajoneesin, ketsupin ja pikkukurkkujen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlvegaanista majoneesia
    2 tldijoninsinappia
    ketsuppia
    pikkukurkkuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia, ketsuppia, pikkukurkkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
19.7.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä