Tofupyttipannu
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokeile pyttipannun vegaanista versiota tofu-perunapannua. Vegepyttis valmistuu vikkelään valmiiksi maustetusta kylmäsavutofusta ja keitetyistä perunoista. Kesäkeittiössä pyttis paistuu kätevästi muurikassa ja makua on helppo rikastuttaa satokauden kasviksilla!
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 500 g | (8) keitettyä perunaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
| Sinappimajoneesi | |
|---|---|
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 tl | dijoninsinappia |
| Lisäksi | |
| ketsuppia | |
| pikkukurkkuja | |
- 1.
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
- 2.
Kuutioi kylmät perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa tofu kuutioiksi.
- 3.
Kuullota sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää perunat ja tofu pannulle. Paista, kunnes perunat saavat väriä ja tofu rapsakkaa paistopintaa. Mausta soijalla, siirapilla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
- 4.
Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Tarjoa pyttipannu sinappimajoneesin, ketsupin ja pikkukurkkujen kanssa.
Kokeile pyttipannun vegaanista versiota tofu-perunapannua. Vegepyttis valmistuu vikkelään valmiiksi maustetusta kylmäsavutofusta ja keitetyistä perunoista. Kesäkeittiössä pyttis paistuu kätevästi muurikassa ja makua on helppo rikastuttaa satokauden kasviksilla!
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) kylmäsavutofua |
| 500 g | (8) keitettyä perunaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 2 tl | vaahterasiirappia |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 | ruukkua ruohosipulia |
Sinappimajoneesi | |
| 1 dl | vegaanista majoneesia |
| 2 tl | dijoninsinappia |
Lisäksi | |
| ketsuppia | |
| pikkukurkkuja | |
Valmistus
- 1
Leikkaa tofu neljäksi viipaleeksi. Laita viipaleet kahden talouspaperin väliin ja nosta painoksi esimerkiksi leikkuulauta.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) kylmäsavutofua - 2
Kuutioi kylmät perunat. Kuori ja viipaloi sipulit. Leikkaa tofu kuutioiksi.
Määrä Ainesosa 500 g (8) keitettyä perunaa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä - 3
Kuullota sipulia öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja kuullota hetki. Lisää perunat ja tofu pannulle. Paista, kunnes perunat saavat väriä ja tofu rapsakkaa paistopintaa. Mausta soijalla, siirapilla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 2 tl vaahterasiirappia 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 ruukkua ruohosipulia - 4
Sekoita majoneesi ja sinappi kulhossa. Tarjoa pyttipannu sinappimajoneesin, ketsupin ja pikkukurkkujen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl vegaanista majoneesia 2 tl dijoninsinappia ketsuppia pikkukurkkuja
Ravintosisältö
319
Energiaa kcal
1334
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
319
Energiaa kcal
1334
Energiaa kj
18,0 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
6,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
9,8 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua ruohosipulia, ketsuppia, pikkukurkkuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























