Seitipannu | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Seitipannu

Seitipannu

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Paista kesäpyttipannu uusista perunoista ja seitifileestä pannulla tai muurikalla. Viimeistele raikkaalla sitruunaisella tilliöljyllä.

Ainekset

800 g
keitettyjä uusia perunoita
400 g
seitifileetä
2 kpl
varhaissipulia varsineen
1 - 2 rkl
rypsiöljyä

tilliöljy

1 dl
tilliä (½ ruukkua)
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria
3/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Hienonna tilli ja sekoita tilliöljyn ainekset kulhossa.

1 dl
tilliä (½ ruukkua)
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunanmehua
1/2 tl
sokeria
1/2 tl
mustapippuria
3/4 tl
suolaa
2

Puolita pienet perunat ja leikkaa isommat 4 osaan. Kuutioi seiti. Huuhtele ja hienonna sipuli.

800 g
keitettyjä uusia perunoita
400 g
seitifileetä
2 kpl
varhaissipulia varsineen
3

Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista perunoita öljyssä käännellen, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Lisää seiti ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia.

1 - 2 rkl
rypsiöljyä
4

Valuta tilliöljy paistokselle ja kääntele kevyesti.

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 28.4.2020
Muokattu: 21.5.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1581

378

19,3 g

1,5 g

27,5 g

2,3 g

2,0 g

21,0 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl tilliä (½ ruukkua).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli