Seitipannu

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Paista kesäpyttipannu uusista perunoista ja seitifileestä pannulla tai muurikalla. Viimeistele raikkaalla sitruunaisella tilliöljyllä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 gkeitettyjä uusia perunoita
400 gseitifileetä
2 kplvarhaissipulia varsineen
1 - 2 rklrypsiöljyä

Tilliöljy

1/2 kplruukkua tilliä
1/2 dlrypsiöljyä
2 rklsitruunanmehua
1/2 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria
3/4 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Hienonna tilli ja sekoita tilliöljyn ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua tilliä
    1/2 dlrypsiöljyä
    2 rklsitruunanmehua
    1/2 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria
    3/4 tlsuolaa
  2. 2

    Puolita pienet perunat ja leikkaa isommat 4 osaan. Kuutioi seiti. Huuhtele ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    800 gkeitettyjä uusia perunoita
    400 gseitifileetä
    2 kplvarhaissipulia varsineen
  3. 3

    Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista perunoita öljyssä käännellen, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Lisää seiti ja sipulit. Paista käännellen noin 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 - 2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Valuta tilliöljy paistokselle ja kääntele kevyesti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
28.4.2020
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä