Ahven-perunapannu

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Valmista kesäinen kalapannu muurikassa pyttipannun tapaan. Ahvenfileitä, pekonia, perunoita ja kesäkurpitsaa sisältävä kalapannu maistuu takuulla koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkeitettyjä varhaisperunoita
1 kplkesäkurpitsa
2 kplkesäsipulia varsineen
140 g(1 pkt) pekonia
1 tlsuolaa
1 rklrypsiöljyä
400 gahvenfileitä
200 gherneitä (pakaste)
1 dlhienonnettua tilliä
1 kplsitruuna
4 kplkananmunaa

Valmistus

  1. 1

    Puolita pienet perunat ja leikkaa isot muutamaan osaan. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuleiden varret. Viipaloi sipulit ja pekoni.

    MääräAinesosa
    500 gkeitettyjä varhaisperunoita
    1 kplkesäkurpitsa
    2 kplkesäsipulia varsineen
    140 g(1 pkt) pekonia
  2. 2

    Paista pekonia muurinpohjapannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää pannulle perunat, kesäkurpitsakuutiot ja sipuliviipaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Siirrä perunaseos pannun reunoille.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Lisää pannun keskelle tilkka öljyä. Laita ahvenfileet pannulle ja paista koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Laita fileet lautaselle. Siirrä perunaseos takaisin pannun keskelle ja sekoita joukkoon herneet, tilli ja sipulinvarsisilppu. Laita ahvenfileet kasvisseoksen päälle pannulle. Purista päälle sitruunanmehua.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    400 gahvenfileitä
    1 dlhienonnettua tilliä
    200 gherneitä (pakaste)
    1 kplsitruuna
  4. 4

    Paista munat pannun reunoilla toiselta puolelta kypsiksi ja laita perunaseoksen päälle.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa

Vinkki: Ahven-perunapannu onnistuu myös tavallisella paistinpannulla liedellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
7.5.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä