Ahven-perunapannu
30 min

Nappaa talteen!
Valmista kesäinen kalapannu muurikassa pyttipannun tapaan. Ahvenfileitä, pekonia, perunoita ja kesäkurpitsaa sisältävä kalapannu maistuu takuulla koko perheelle.
| 500 g | keitettyjä varhaisperunoita |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | ahvenfileitä |
| 200 g | herneitä (pakaste) |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 4 kpl | kananmunaa |
- 1.
Puolita pienet perunat ja leikkaa isot muutamaan osaan. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuleiden varret. Viipaloi sipulit ja pekoni.
- 2.
Paista pekonia muurinpohjapannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää pannulle perunat, kesäkurpitsakuutiot ja sipuliviipaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Siirrä perunaseos pannun reunoille.
- 3.
Lisää pannun keskelle tilkka öljyä. Laita ahvenfileet pannulle ja paista koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Laita fileet lautaselle. Siirrä perunaseos takaisin pannun keskelle ja sekoita joukkoon herneet, tilli ja sipulinvarsisilppu. Laita ahvenfileet kasvisseoksen päälle pannulle. Purista päälle sitruunanmehua.
- 4.
Paista munat pannun reunoilla toiselta puolelta kypsiksi ja laita perunaseoksen päälle.
Ahven-perunapannu
Valmista kesäinen kalapannu muurikassa pyttipannun tapaan. Ahvenfileitä, pekonia, perunoita ja kesäkurpitsaa sisältävä kalapannu maistuu takuulla koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | keitettyjä varhaisperunoita |
| 1 kpl | kesäkurpitsa |
| 2 kpl | kesäsipulia varsineen |
| 140 g | (1 pkt) pekonia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | ahvenfileitä |
| 200 g | herneitä (pakaste) |
| 1 dl | hienonnettua tilliä |
| 1 kpl | sitruuna |
| 4 kpl | kananmunaa |
Valmistus
- 1
Puolita pienet perunat ja leikkaa isot muutamaan osaan. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Hienonna sipuleiden varret. Viipaloi sipulit ja pekoni.
Määrä Ainesosa 500 g keitettyjä varhaisperunoita 1 kpl kesäkurpitsa 2 kpl kesäsipulia varsineen 140 g (1 pkt) pekonia - 2
Paista pekonia muurinpohjapannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää pannulle perunat, kesäkurpitsakuutiot ja sipuliviipaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Siirrä perunaseos pannun reunoille.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa - 3
Lisää pannun keskelle tilkka öljyä. Laita ahvenfileet pannulle ja paista koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Laita fileet lautaselle. Siirrä perunaseos takaisin pannun keskelle ja sekoita joukkoon herneet, tilli ja sipulinvarsisilppu. Laita ahvenfileet kasvisseoksen päälle pannulle. Purista päälle sitruunanmehua.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 400 g ahvenfileitä 1 dl hienonnettua tilliä 200 g herneitä (pakaste) 1 kpl sitruuna - 4
Paista munat pannun reunoilla toiselta puolelta kypsiksi ja laita perunaseoksen päälle.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa
Vinkki: Ahven-perunapannu onnistuu myös tavallisella paistinpannulla liedellä.
Ravintosisältö
449
Energiaa kcal
1880
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
449
Energiaa kcal
1880
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
6,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,8 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























