Puolita pienet perunat ja leikkaa isot muutamaan osaan. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Silppua sipuleiden varret. Viipaloi sipulit ja pekoni.
Paista pekonia muurinpohjapannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää pannulle perunat, kesäkurpitsakuutiot ja sipuliviipaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Siirrä perunaseos pannun reunoille.
Lisää pannun keskelle tilkka öljyä. Laita ahvenfileet pannulle ja paista koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Laita fileet lautaselle. Siirrä perunaseos takaisin pannun keskelle ja sekoita joukkoon herneet, tilli ja sipulinvarsisilppu. Laita ahvenfileet kasvisseoksen päälle pannulle. Purista päälle sitruunanmehua.
Paista munat pannun reunoilla toiselta puolelta kypsiksi ja laita perunaseoksen päälle.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1856
443
21,5 g
6,0 g
23,8 g
6,0 g
3,5 g
35,8 g
1,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl hienonnettua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli