Ahven-perunapannu | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ahven-perunapannu
Play

Ahven-perunapannu

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista kesäinen kalapannu muurikassa pyttipannun tapaan. Ahvenfileitä, pekonia, perunoita ja kesäkurpitsaa sisältävä kalapannu maistuu takuulla koko perheelle.

Ainekset

500 g
keitettyjä varhaisperunoita
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
kesäsipulia varsineen
140 g
(1 pkt) pekonia
1 tl
suolaa
1 rkl
rypsiöljyä
400 g
ahvenfileitä
200 g
herneitä (pakaste)
1 dl
hienonnettua tilliä
1 kpl
sitruuna
4 kpl
kananmunaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puolita pienet perunat ja leikkaa isot muutamaan osaan. Huuhtele ja kuutioi kesäkurpitsa. Silppua sipuleiden varret. Viipaloi sipulit ja pekoni.

500 g
keitettyjä varhaisperunoita
1 kpl
kesäkurpitsa
2 kpl
kesäsipulia varsineen
140 g
(1 pkt) pekonia
2

Paista pekonia muurinpohjapannulla pari minuuttia, kunnes niistä irtoaa rasvaa. Lisää pannulle perunat, kesäkurpitsakuutiot ja sipuliviipaleet. Mausta suolalla. Paista sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kauniin ruskeita. Siirrä perunaseos pannun reunoille.

1 tl
suolaa
3

Lisää pannun keskelle tilkka öljyä. Laita ahvenfileet pannulle ja paista koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla. Laita fileet lautaselle. Siirrä perunaseos takaisin pannun keskelle ja sekoita joukkoon herneet, tilli ja sipulinvarsisilppu. Laita ahvenfileet kasvisseoksen päälle pannulle. Purista päälle sitruunanmehua.

1 rkl
rypsiöljyä
400 g
ahvenfileitä
1 dl
hienonnettua tilliä
200 g
herneitä (pakaste)
1 kpl
sitruuna
4

Paista munat pannun reunoilla toiselta puolelta kypsiksi ja laita perunaseoksen päälle.

4 kpl
kananmunaa
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.5.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1856

443

21,5 g

6,0 g

23,8 g

6,0 g

3,5 g

35,8 g

1,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli