Kesäpyttipannu
30 min

Nappaa talteen!
Kesäpyttipannu valmistetaan varhaisperunoista ja kevennetään varsiparsakaaleilla sekä uuden sadon porkkanoilla. Pyttis sopii valmistettavaksi myös grillissä tai muurikassa.
| 10 kpl | varhaisperunaa keitettynä |
| 3 kpl | varhaisporkkanaa |
| 3 kpl | kesäsipulia |
| 200 g | varsiparsakaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) grillimakkaraa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus cayennepippuria | |
| 4 kpl | kananmunia |
- 1.
Paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa varsiparsakaalit muutamaan osaan. Paloittele makkarat.
- 2.
Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, porkkanoita, varsiparsakaaleja ja sipulin valkoista osaa öljyssä käännellen muutama minuutti. Lisää makkarat ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ja makkarat ovat saaneet hiukan väriä.
- 3.
Lisää sipulin varsiosa pannulle. Mausta suolalla ja pippureilla.
- 4.
Paista kananmunat ja tarjoa kesäpyttipannun kanssa.
Kesäpyttipannu
arvosana5/5
30 min
Kesäpyttipannu valmistetaan varhaisperunoista ja kevennetään varsiparsakaaleilla sekä uuden sadon porkkanoilla. Pyttis sopii valmistettavaksi myös grillissä tai muurikassa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 10 kpl | varhaisperunaa keitettynä |
| 3 kpl | varhaisporkkanaa |
| 3 kpl | kesäsipulia |
| 200 g | varsiparsakaalia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 pkt) grillimakkaraa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria rouhittuna |
| ripaus cayennepippuria | |
| 4 kpl | kananmunia |
Valmistus
- 1
Paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa varsiparsakaalit muutamaan osaan. Paloittele makkarat.
Määrä Ainesosa 10 kpl varhaisperunaa keitettynä 3 kpl varhaisporkkanaa 3 kpl kesäsipulia 200 g varsiparsakaalia 400 g (1 pkt) grillimakkaraa - 2
Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, porkkanoita, varsiparsakaaleja ja sipulin valkoista osaa öljyssä käännellen muutama minuutti. Lisää makkarat ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ja makkarat ovat saaneet hiukan väriä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää sipulin varsiosa pannulle. Mausta suolalla ja pippureilla.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Paista kananmunat ja tarjoa kesäpyttipannun kanssa.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunia
Vinkki: Valmista pyttipannu grillin parilalla tai muurikkapannulla.
Ravintosisältö
512
Energiaa kcal
2141
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
512
Energiaa kcal
2141
Energiaa kj
31,0 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,5 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
4,8 g
Kuituja
26,0 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus cayennepippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























