Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäpyttipannu

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kevennä perinteinen pyttipannu kesäksi varsiparsakaaleilla ja uuden sadon porkkanoilla. Valitse pyttäriin lempeä tai mausteinen grillimakkara oman makusi mukaan. Kesäinen pyttis sopii valmistettavaksi myös grillissä tai muurikassa.

Ainekset

10 kpl
varhaisperunaa keitettynä ja jäähdytettynä
3 kpl
varhaisporkkanaa
3 kpl
kesäsipulia
200 g
varsiparsakaalia
1 rkl
rypsiöljyä
260 - 400 g
(1 pkt) grillimakkaraa
1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
ripaus cayennepippuria
4 kpl
kananmunia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa varsiparsakaalit muutamaan osaan. Paloittele makkarat.

10 kpl
varhaisperunaa keitettynä ja jäähdytettynä
3 kpl
varhaisporkkanaa
3 kpl
kesäsipulia
200 g
varsiparsakaalia
260 - 400 g
(1 pkt) grillimakkaraa
2

Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, porkkanoita, varsiparsakaaleja ja sipulin valkoista osaa öljyssä käännellen muutama minuutti. Lisää makkarat ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ja makkarat ovat saaneet hiukan väriä.

1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää sipulin varsiosa pannulle. Mausta suolalla ja pippureilla.

1/2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Paista kananmunat ja tarjoa kesäpyttipannun kanssa.

4 kpl
kananmunia

Vinkki: Valmista pyttipannu grillin parilalla tai muurikkapannulla. Paloittele grillatut makkarat pyttipannuun vasta kypsentämisen jälkeen.

Miltä maistui?
Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 21.12.2004
|
Muokattu: 27.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

503

2106

31,0 g

9,8 g

28,0 g

5,5 g

4,3 g

25,5 g

2,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus cayennepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli