Kesäpyttipannu

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Kesäpyttipannu valmistetaan varhaisperunoista ja kevennetään varsiparsakaaleilla sekä uuden sadon porkkanoilla. Pyttis sopii valmistettavaksi myös grillissä tai muurikassa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
10 kplvarhaisperunaa keitettynä
3 kplvarhaisporkkanaa
3 kplkesäsipulia
200 gvarsiparsakaalia
1 rklrypsiöljyä
400 g(1 pkt) grillimakkaraa
1/2 tlsuolaa
1 tlmustapippuria rouhittuna
ripaus cayennepippuria
4 kplkananmunia

Valmistus

  1. 1

    Paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa varsiparsakaalit muutamaan osaan. Paloittele makkarat.

    MääräAinesosa
    10 kplvarhaisperunaa keitettynä
    3 kplvarhaisporkkanaa
    3 kplkesäsipulia
    200 gvarsiparsakaalia
    400 g(1 pkt) grillimakkaraa
  2. 2

    Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, porkkanoita, varsiparsakaaleja ja sipulin valkoista osaa öljyssä käännellen muutama minuutti. Lisää makkarat ja jatka paistamista, kunnes kasvikset ja makkarat ovat saaneet hiukan väriä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää sipulin varsiosa pannulle. Mausta suolalla ja pippureilla.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Paista kananmunat ja tarjoa kesäpyttipannun kanssa.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunia

Vinkki: Valmista pyttipannu grillin parilalla tai muurikkapannulla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus cayennepippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä