Kermainen kalapyttipannu
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Maukas kalapyttipannu kahdelle valmistuu vartissa. Pilko pannuun kotimaista kalaa makkaran muodossa ja viimeistele raikkaan sinappisella ranskankermalla.
| 200 g | (1 pkt) kalawurstia (sitruuna&timjami tai chorizo) |
| 300 g | (5 kpl) keitettyjä perunoita (kuorineen) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| Kurkkupunajuurisalaatti | |
|---|---|
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 100 g | (1 dl) maustekurkkukuutiota |
| 100 g | (1 dl) punajuurikuutiota |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
- 1.
Kuori makkarat. Leikkaa makkarat ja perunat paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna samalla salaatin sipuli.
- 2.
Paista makkarat, perunat ja sipulirenkaat öljyssä pannulla käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 3.
Sekoita sinappi ja hunaja ranskankermaan ja kääntele kastike pyttipannuun. Kuumenna, mutta älä enää paista. Hienonna tilli ja ripottele pyttipannun päälle.
- 4.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Tarjoa kurkkupunajuurisalaatti kalapyttipannun kanssa.
Maukas kalapyttipannu kahdelle valmistuu vartissa. Pilko pannuun kotimaista kalaa makkaran muodossa ja viimeistele raikkaan sinappisella ranskankermalla.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) kalawurstia (sitruuna&timjami tai chorizo) |
| 300 g | (5 kpl) keitettyjä perunoita (kuorineen) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
Kurkkupunajuurisalaatti | |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 100 g | (1 dl) maustekurkkukuutiota |
| 100 g | (1 dl) punajuurikuutiota |
| 1 tl | hunajaa |
| 1 tl | kokojyväsinappia |
Valmistus
- 1
Kuori makkarat. Leikkaa makkarat ja perunat paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli puolirenkaiksi. Kuori ja hienonna samalla salaatin sipuli.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) kalawurstia (sitruuna&timjami tai chorizo) 300 g (5 kpl) keitettyjä perunoita (kuorineen) 1 kpl pieni punasipuli - 2
Paista makkarat, perunat ja sipulirenkaat öljyssä pannulla käännellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Sekoita sinappi ja hunaja ranskankermaan ja kääntele kastike pyttipannuun. Kuumenna, mutta älä enää paista. Hienonna tilli ja ripottele pyttipannun päälle.
Määrä Ainesosa 1 tl kokojyväsinappia 1 tl hunajaa 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 kpl ruukkua tilliä - 4
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Tarjoa kurkkupunajuurisalaatti kalapyttipannun kanssa.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni punasipuli 100 g (1 dl) maustekurkkukuutiota 100 g (1 dl) punajuurikuutiota 1 tl hunajaa 1 tl kokojyväsinappia
Ravintosisältö
726
Energiaa kcal
3044
Energiaa kj
44,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
726
Energiaa kcal
3044
Energiaa kj
44,5 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
53,5 g
Hiilihydraatteja
24,5 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
22,5 g
Proteiinia
3,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























