Kiehauta siirapin ainekset kattilassa. Keitä vain noin puoli minuuttia, jotta siirappi pysyy jäähtyessäänkin kastikemaisena. Anna jäähtyä.
Huuhtele ja kuivaa salaatti, revi suupaloiksi. Huuhtele ja lohko viikunat. Huuhtele ja puolita minitomaatit.
Murustele juusto. Paahda siemenet paistinpannulla ilman öljyä.
Kokoa salaatin ainekset vadille. Viimeistele salaatti siirapilla juuri ennen tarjoamista tai tarjoa siirappi erikseen.
Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista siirappimaista balsamicokastiketta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
162
679
10,5 g
4,5 g
9,3 g
8,8 g
1,5 g
6,8 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
220 g (1 rs) viikunoita (tuoreita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli