Joko olet kokeillut munamurupastaa? Uusi hittipasta syntyy nopeasti kotoa löytyvistä aineksista
Olet varmasti nähnyt kuvia paahtoleivistä, joiden keskellä on muotilla painettu kolo ja kolossa paistettu kananmuna. Nyt somessa valloittaa paahtoleivän ja kananmunan yhdistelmä, jossa kahden paahtoleivän väliin paistetaan hauskasti taitellen kokonainen munakas – ja leivätkin paahtuvat yhtä aikaa samalla munakaspannulla. Kurkkaa videolta, kuinka se onnistuu.
Leivän ja kananmunan yhdistelmä toimii myös sämpylöiden kanssa. Koverra hieman kuivahtanut sämpylä kulhoksi, riko sisälle kananmuna tai kaksi ja mausta suolalla ja lempimausteillasi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa tai mikrossa, kunnes valkuainen on hyytynyt.
Mainio munamurupasta syntyy munakokkelista ja rapeaksi paistetusta leipämurusta. Mausteeksi voit lisätä yrttejä ja sitruunankuorta. Munamuru lisää makua, näköä ja proteiineja kevyeen kasvispastaan tai vaikka keitettyjen vihreiden parsojen tai broccolinien päälle. Leipämuru tuo pastaan ihanan rouskuvan suutuntuman.
Muista myös klassikkopasta carbonara. Sen kermaisen kastikkeen tärkeä raaka-aine on kananmunan keltuainen. Keltuaisilla voi myös viimeistellä valmiit annokset.
Peruna ja kananmuna ne yhteen sopii, ja trendikkäät munapotut ovat siitä herkullinen todiste. Koverra kypsät uuniperunat tyhjiksi, sekoita perunamurskaan kananmunia ja muita makuaineita ja lusikoi takaisin perunoiden sisälle. Viimeistele juustoraasteella ja ruskista uunissa.
Perunan ja kananmunan perinteinen kimppa on duchesse eli perunamuusi, johon sekoitetaan keltuaisia. Pursota keltuaisilla rikastettu muusi uunivuokaan ja anna pinnan hieman ruskistua.
Koko perheen suosikkiruoka nachopelti jalostuu entistäkin herkullisemmaksi, kun lisäät pinnalle muutaman kananmunan. Voit jättää keltuaiset pehmeiksi, jolloin ne korvaavat kätevästi juustodipin. Kokoa nachopelti iltapalaksi tai helpota sopivasti tulisella naposteluruoalla juhlan jälkeistä aamua.
Samaan tapaan voit rikastaa kananmunalla erilaisia uunissa kypsyviä vuokaruokia ja vaikka simppelin pizzan.
Kahden aineksen banaanilettuihin tarvitset vain banaanin ja kaksi kananmunaa. Valmistus on todella helppoa: sekoita haarukalla survottu banaani ja munat ja paista pannulla letuiksi!
Voit rikastaa letut esimerkiksi kaurahiutaleilla tai raejuustolla ja maustaa vaikka kanelilla tai vaniljasokerilla. Jos haluat lettuihin kuohkeutta, lisää seokseen pieni ripaus leivinjauhetta.