Täytetty naudanpaisti on yllättävän helppo tehdä, kun käytät apuna paistolämpömittaria. Leikkaa naudan ulkofileeseen koko kyljen mittainen syvä viilto ja avaa filee levyksi kuin avaisit kirjan keskiaukeamalta. Muotoile levyä tasaisemmaksi nuijimalla sitä käsin. Levitä levylle täytteeksi hunajaista sitruuna-timjamimarinadia, jota voit käyttää myös kasvisten marinointiin. Marinadi antaa uunipaistille makua ja mehevyyttä. Kääri marinadilla täytetty fileelevy rullalle ja sido paistinarulla tai sulje sauma cocktailtikuilla. Kun olet paistanut rullan pintaan kauniin värin paistinpannulla, kypsennä paisti 150-asteisessa uunissa. Lihan paksuimpaan kohtaan työnnetty lämpömittari kertoo, milloin liha kannattaa ottaa pois uunista. Puolikypsästä eli mediumista tykkäävä voi ottaa paistin vetäytymään 55-asteisena, täysin well done -kypsän lihan ystävä antaa paistin kypsyä 60–65-asteiseksi. Peitä paisti vielä lopuksi kevyesti foliolla ja anna vetäytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset