Omena-pekonipossurulla - Yhteishyvä

Omena-pekonipossurulla

???
Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä
3 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

TÄYTE

1 kpl
Hapan omena
4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Vaaleaa kuivahtanutta leipää
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
3 rkl
Vaahterasiirappia
Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa
Paistamiseen margariinia ja öljyä

KASTIKE

1 dl
Paistolientä
1 dl
Vaahterasiirappia
1 dl
Appelsiinimehua
50 g
Margariinia tai voita

Näin teet

1

Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.

Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g188 g
Proteiinia30 g302 g
Rasvaa27 g273 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1852 18523
Energiaa kcal443 4425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa

  • Paistamiseen margariinia ja öljyä

  • 1 dl Paistolientä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja19 g188 g
Proteiinia30 g302 g
Rasvaa27 g273 g
Kuituja1 g5 g
Energiaa kj1852 18523
Energiaa kcal443 4425

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Timjamia

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • Appelsiinin raastettu kuori

  • Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa

  • Paistamiseen margariinia ja öljyä

  • 1 dl Paistolientä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.