Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omena-pekonipossurulla

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Porsaan ulkofileetä
3 rkl
Sinappia
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria

Täyte

1 kpl
Hapan omena
4 kpl
Pekoniviipaletta
1 kpl
Sipuli
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1 tl
Timjamia
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
Vaaleaa kuivahtanutta leipää
1 kpl
Appelsiinin raastettu kuori
3 rkl
Vaahterasiirappia
Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa
Paistamiseen margariinia ja öljyä

Kastike

1 dl
Paistolientä
1 dl
Vaahterasiirappia
1 dl
Appelsiinimehua
50 g
Margariinia tai voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.

Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

443

1852

27,3 g

10,2 g

18,8 g

17,5 g

0,5 g

30,2 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,25 tl Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Suolaa,

1 tl Timjamia,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

Appelsiinin raastettu kuori,

Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa,

Paistamiseen margariinia ja öljyä,

1 dl Paistolientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli