Omena-pekonipossurulla

Nappaa talteen!
| 1 1/2 kg | porsaan ulkofileetä |
| 3 rkl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | hapan omena |
| 4 kpl | pekoniviipaletta |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | vaaleaa kuivahtanutta leipää |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 3 rkl | vaahterasiirappia |
| sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa | |
| paistamiseen margariinia ja öljyä | |
| Kastike | |
| 1 dl | paistolientä |
| 1 dl | vaahterasiirappia |
| 1 dl | appelsiinimehua |
| 50 g | margariinia tai voita |
- 1.
Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.
Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.
Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.
Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | porsaan ulkofileetä |
| 3 rkl | sinappia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Täyte | |
| 1 kpl | hapan omena |
| 4 kpl | pekoniviipaletta |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | timjamia |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 kpl | vaaleaa kuivahtanutta leipää |
| 1 kpl | appelsiinin raastettu kuori |
| 3 rkl | vaahterasiirappia |
| sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa | |
| paistamiseen margariinia ja öljyä | |
Kastike | |
| 1 dl | paistolientä |
| 1 dl | vaahterasiirappia |
| 1 dl | appelsiinimehua |
| 50 g | margariinia tai voita |
Valmistus
- 1
Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.
Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.
Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.
Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
445
Energiaa kcal
1863
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
30,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
445
Energiaa kcal
1863
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
10,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,1 g
Hiilihydraatteja
17,7 g
Sokereita
0,6 g
Kuituja
30,4 g
Proteiinia
0,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, 1 tl Timjamia, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Appelsiinin raastettu kuori, Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa, Paistamiseen margariinia ja öljyä, 1 dl Paistolientä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












