Omena-pekonipossurulla

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgporsaan ulkofileetä
3 rklsinappia
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Täyte

1 kplhapan omena
4 kplpekoniviipaletta
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rklöljyä
1 tlsuolaa
1 tltimjamia
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 kplvaaleaa kuivahtanutta leipää
1 kplappelsiinin raastettu kuori
3 rklvaahterasiirappia
sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa
paistamiseen margariinia ja öljyä

Kastike

1 dlpaistolientä
1 dlvaahterasiirappia
1 dlappelsiinimehua
50 gmargariinia tai voita

Valmistus

  1. 1

    Valmista täyte. Kuori ja kuutioi omena. Pilko pekoni. Kuori ja hienonna sipulit. Paista pannulla pekonit ja sipulit. Lisää omenakuutiot ja mausteet, kääntele hetki. Kaada seos kulhoon. Raasta joukkoon leipä ja appelsiinin kuori. Lisää siirappi.

    Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.

    Levitä täyte puolikkaalle levylle pituussuunnassa. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla.

    Ruskista käärö rasvassa pannulla. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari rullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Huuhtele pannu 2 dl:lla vettä ja kaada liemi lihan päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan tai kunnes sisälämpötila on 78 astetta. Valele lihaa liemellä muutaman kerran paistamisen aikana.

    Ota rulla uunista ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Siivilöi liemi kattilaan, lisää siirappi ja mehu. Keitä 5 minuuttia. Sekoita rasva nokareina joukkoon. Poista lihasta lanka ja viipaloi liha. Tarjoa kastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,25 tl Rouhittua mustapippuria, Valkosipulinkynsi, 1 tl Suolaa, 1 tl Timjamia, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, Appelsiinin raastettu kuori, Sitomiseen kutistumatonta puuvillalankaa, Paistamiseen margariinia ja öljyä, 1 dl Paistolientä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä