Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Filee wellington ja olutkastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

1 kg
Naudan sisäfileetä
Ripaus suolaa

Paistamiseen

Öljyä

Täyte

3 kpl
Pekoniviipaletta
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Pieni sipuli
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa

Taikinakuori

3 kpl
Lehtitaikinalevyä

Voiteluun

1 kpl
Kananmuna

Olut-kermakastike

2 dl
Olutta
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Fondikuutio, esim. naudanliha
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.

3 kpl
Pekoniviipaletta
Suolaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
Rouhittua mustapippuria
200 g
Herkkusieniä
2

Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.

1 kg
Naudan sisäfileetä
Ripaus suolaa
3

Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.

3 kpl
Lehtitaikinalevyä
4

Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.

5

Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.

1 kpl
Kananmuna
6

Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.

1 kpl
Fondikuutio, esim. naudanliha
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
2 dl
Olutta
2 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
Miltä maistui?
Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.10.2012
|
Muokattu: 10.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

363

1520

19,3 g

10,7 g

4,2 g

2,7 g

0,7 g

40,7 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ripaus suolaa,

Öljyä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 kpl Lehtitaikinalevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli