Filee wellington ja olutkastike

Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudan sisäfileetä
ripaus suolaa

Paistamiseen

öljyä

Täyte

3 kplpekoniviipaletta
200 gherkkusieniä
1 kplpieni sipuli
suolaa
rouhittua mustapippuria
2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa

Taikinakuori

3 kpllehtitaikinalevyä

Voiteluun

1 kplkananmuna

Olut-kermakastike

2 dlolutta
2 dlkuohukermaa
1 kplfondikuutio, esim. naudanliha
1 rklmakeaa soijakastiketta
1 rklmaissitärkkelysjauhoja

Valmistus

  1. Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.
    1

    Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    3 kplpekoniviipaletta
    suolaa
    1 kplpieni sipuli
    2 rklhienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
    rouhittua mustapippuria
    200 gherkkusieniä
  2. Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.
    2

    Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudan sisäfileetä
    ripaus suolaa
  3. Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.
    3

    Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.

    MääräAinesosa
    3 kpllehtitaikinalevyä
  4. Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.
    4

    Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.

  5. Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.
    5

    Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  6. Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.
    6

    Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.

    MääräAinesosa
    1 kplfondikuutio, esim. naudanliha
    1 rklmakeaa soijakastiketta
    2 dlolutta
    2 dlkuohukermaa
    1 rklmaissitärkkelysjauhoja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Ripaus suolaa, Öljyä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 3 kpl Lehtitaikinalevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
8.8.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä