Filee wellington ja olutkastike
Ainekset
Paistamiseen
Täyte
Taikinakuori
Voiteluun
Olut-kermakastike
Valmistus
Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.
Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.
Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.
Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.
Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.
Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
363
1520
19,3 g
10,7 g
4,2 g
2,7 g
0,7 g
40,7 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Ripaus suolaa,
Öljyä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
3 kpl Lehtitaikinalevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli