Filee wellington ja olutkastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Filee wellington ja olutkastike

Filee wellington ja olutkastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

1 kg
Naudan sisäfileetä
Ripaus suolaa

paistamiseen

Öljyä

täyte

3 kpl
Pekoniviipaletta
200 g
Herkkusieniä
1 kpl
Pieni sipuli
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa

taikinakuori

3 kpl
Lehtitaikinalevyä

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

olut-kermakastike

2 dl
Olutta
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Fondikuutio, esim. naudanliha
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.
1

Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.

3 kpl
Pekoniviipaletta
Suolaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 rkl
Hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
Rouhittua mustapippuria
200 g
Herkkusieniä
Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.
2

Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.

1 kg
Naudan sisäfileetä
Ripaus suolaa
Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.
3

Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.

3 kpl
Lehtitaikinalevyä
Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.
4

Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.

Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.
5

Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.

1 kpl
Kananmuna
Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.
6

Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.

1 kpl
Fondikuutio, esim. naudanliha
1 rkl
Makeaa soijakastiketta
2 dl
Olutta
2 dl
Kuohukermaa
1 rkl
Maissitärkkelysjauhoja
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.10.2012
Muokattu: 8.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1520

363

19,3 g

10,7 g

4,2 g

2,7 g

0,7 g

40,7 g

1,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Ripaus suolaa,

Öljyä,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

3 kpl Lehtitaikinalevyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli