Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä naudan ulkofileerulla yrttisellä marinadilla ja kypsennä uunissa meheväksi paistiksi satokausikasvisten kanssa. Pehmeä ja täyteläinen leipäjuusto kruunaa juhlaruoan.
| 850 - 900 g | (1 pkt) naudan ulkofileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Yrttimarinadi | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Uunikasvikset | |
| 500 g | (1 ps) keltajuuria |
| 300 g | (2 kpl) palsternakkaa |
| 300 g | (3–4 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) |
| 300 g | (1 rs) ruusukaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| Lisäksi | |
| cocktailtikkuja tai sidontanarua | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
- 2.
Valmista marinadi. Hienonna timjami ohuine varsineen, jätä muutama oksa kypsän paistin viimeistelyyn. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- 3.
Valmista uunikasvikset. Pese juurekset. Kuori ja paloittele keltajuuret sekä palsternakat. Lohko perunat kuorineen. Huuhtele ruusukaalit ja poista kannat. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset suureen kulhoon. Sekoita 3 rkl marinadia liemineen kasviksiin. Levitä kasvikset isoon uunivuokaan (n. 40 x 30 cm) tai leivinpaperille syvälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, paistin valmistelun ajan.
- 4.
Kuivaa fileen pinta ja poista paksut kalvot. Leikkaa filee terävällä veitsellä keskeltä auki pituussuunnassa toisesta kyljestä aloittaen. Jätä toisesta kyljestä pari senttiä kiinni. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti kädellä. Levitä loput marinadit fileelle ja kääri rullalle. Sulje rulla tikuilla tai sido narulla.
- 5.
Kuumenna öljy pannussa. Ruskista rullan pinnat, myös päädyt. Nosta rulla kasvisten päälle ja työnnä paistolämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen ja kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisä-lämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). 60–65-asteisena liha on kypsää (well done). Aikaa kuluu noin 1 tunti/kilo. Ota rulla uunista ja anna levätä 15 minuuttia löyhästi folioon käärittynä.
- 6.
Nosta uunin lämpötila 200-asteeseen. Leikkaa juusto paloiksi ja asettele kasvisten päälle. Paista noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman. Ota kasvikset uunista ja valuta hunajaa päälle.
- 7.
Poista tikut tai naru rullasta ja viipaloi liha. Nosta viipaleet uunikasvisten päälle ja koristele timjaminoksilla.
Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Täytä naudan ulkofileerulla yrttisellä marinadilla ja kypsennä uunissa meheväksi paistiksi satokausikasvisten kanssa. Pehmeä ja täyteläinen leipäjuusto kruunaa juhlaruoan.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 850 - 900 g | (1 pkt) naudan ulkofileetä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Yrttimarinadi | |
| 1 kpl | ruukku timjamia |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Uunikasvikset | |
| 500 g | (1 ps) keltajuuria |
| 300 g | (2 kpl) palsternakkaa |
| 300 g | (3–4 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) |
| 300 g | (1 rs) ruusukaalia |
| 1 kpl | punasipuli |
| 335 g | (1 pkt) leipäjuustoa |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
Lisäksi | |
| cocktailtikkuja tai sidontanarua | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.
Määrä Ainesosa 850 - 900 g (1 pkt) naudan ulkofileetä - 2
Valmista marinadi. Hienonna timjami ohuine varsineen, jätä muutama oksa kypsän paistin viimeistelyyn. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku timjamia 2 kpl sitruunaa 3 kpl valkosipulinkynttä 4 rkl rypsiöljyä 2 tl juoksevaa hunajaa 1 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Valmista uunikasvikset. Pese juurekset. Kuori ja paloittele keltajuuret sekä palsternakat. Lohko perunat kuorineen. Huuhtele ruusukaalit ja poista kannat. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset suureen kulhoon. Sekoita 3 rkl marinadia liemineen kasviksiin. Levitä kasvikset isoon uunivuokaan (n. 40 x 30 cm) tai leivinpaperille syvälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, paistin valmistelun ajan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) keltajuuria 300 g (2 kpl) palsternakkaa 300 g (3–4 kpl) perunoita (jauhoinen lajike) 300 g (1 rs) ruusukaalia 1 kpl punasipuli - 4
Kuivaa fileen pinta ja poista paksut kalvot. Leikkaa filee terävällä veitsellä keskeltä auki pituussuunnassa toisesta kyljestä aloittaen. Jätä toisesta kyljestä pari senttiä kiinni. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti kädellä. Levitä loput marinadit fileelle ja kääri rullalle. Sulje rulla tikuilla tai sido narulla.
Määrä Ainesosa cocktailtikkuja tai sidontanarua - 5
Kuumenna öljy pannussa. Ruskista rullan pinnat, myös päädyt. Nosta rulla kasvisten päälle ja työnnä paistolämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen ja kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisä-lämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). 60–65-asteisena liha on kypsää (well done). Aikaa kuluu noin 1 tunti/kilo. Ota rulla uunista ja anna levätä 15 minuuttia löyhästi folioon käärittynä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 6
Nosta uunin lämpötila 200-asteeseen. Leikkaa juusto paloiksi ja asettele kasvisten päälle. Paista noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman. Ota kasvikset uunista ja valuta hunajaa päälle.
Määrä Ainesosa 335 g (1 pkt) leipäjuustoa 2 tl juoksevaa hunajaa - 7
Poista tikut tai naru rullasta ja viipaloi liha. Nosta viipaleet uunikasvisten päälle ja koristele timjaminoksilla.
Ravintosisältö
586
Energiaa kcal
2454
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
47,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
586
Energiaa kcal
2454
Energiaa kj
29,8 g
Rasvaa
11,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
16,0 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
47,8 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: cocktailtikkuja tai sidontanarua .
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























