Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset

Täytetty naudanpaisti ja uunikasvikset

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Täytä naudan ulkofileerulla yrttisellä marinadilla ja kypsennä uunissa meheväksi paistiksi satokausikasvisten kanssa. Pehmeä ja täyteläinen leipäjuusto kruunaa juhlaruoan.

Ainekset

850 - 900 g
(1 pkt) naudan ulkofileetä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

yrttimarinadi

1 kpl
ruukku timjamia
2 kpl
sitruunaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

uunikasvikset

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
(2 kpl) palsternakkaa
300 g
(3–4 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
300 g
(1 rs) ruusukaalia
1 kpl
punasipuli
335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
2 tl
juoksevaa hunajaa

lisäksi

cocktailtikkuja tai sidontanarua
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota paisti huoneenlämpöön tunti ennen valmistamista.

850 - 900 g
(1 pkt) naudan ulkofileetä
2

Valmista marinadi. Hienonna timjami ohuine varsineen, jätä muutama oksa kypsän paistin viimeistelyyn. Pese sitruunat, raasta kuoret ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.

1 kpl
ruukku timjamia
2 kpl
sitruunaa
3 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
rypsiöljyä
2 tl
juoksevaa hunajaa
1 1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Valmista uunikasvikset. Pese juurekset. Kuori ja paloittele keltajuuret sekä palsternakat. Lohko perunat kuorineen. Huuhtele ruusukaalit ja poista kannat. Kuori ja lohko sipuli. Laita kasvikset suureen kulhoon. Sekoita 3 rkl marinadia liemineen kasviksiin. Levitä kasvikset isoon uunivuokaan (n. 40 x 30 cm) tai leivinpaperille syvälle uunipellille. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, paistin valmistelun ajan.

500 g
(1 ps) keltajuuria
300 g
(2 kpl) palsternakkaa
300 g
(3–4 kpl) perunoita (jauhoinen lajike)
300 g
(1 rs) ruusukaalia
1 kpl
punasipuli
4

Kuivaa fileen pinta ja poista paksut kalvot. Leikkaa filee terävällä veitsellä keskeltä auki pituussuunnassa toisesta kyljestä aloittaen. Jätä toisesta kyljestä pari senttiä kiinni. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti kädellä. Levitä loput marinadit fileelle ja kääri rullalle. Sulje rulla tikuilla tai sido narulla.

cocktailtikkuja tai sidontanarua
5

Kuumenna öljy pannussa. Ruskista rullan pinnat, myös päädyt. Nosta rulla kasvisten päälle ja työnnä paistolämpömittari rullan paksuimpaan kohtaan. Laske uunin lämpötila 150-asteeseen ja kypsennä, kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisä-lämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). 60–65-asteisena liha on kypsää (well done). Aikaa kuluu noin 1 tunti/kilo. Ota rulla uunista ja anna levätä 15 minuuttia löyhästi folioon käärittynä.

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
6

Nosta uunin lämpötila 200-asteeseen. Leikkaa juusto paloiksi ja asettele kasvisten päälle. Paista noin 10 minuuttia, kunnes juusto sulaa hieman. Ota kasvikset uunista ja valuta hunajaa päälle.

335 g
(1 pkt) leipäjuustoa
2 tl
juoksevaa hunajaa
7

Poista tikut tai naru rullasta ja viipaloi liha. Nosta viipaleet uunikasvisten päälle ja koristele timjaminoksilla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 21.10.2021
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

586

2454

29,8 g

11,0 g

26,0 g

16,0 g

7,0 g

47,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

cocktailtikkuja tai sidontanarua .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli