Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mehevä paisti ja karamellisoidut sipulit kypsyvät samassa vuoassa. Aromikkaat ja kauniit banaanisalottisipulit sopivat naudanpaistin kaveriksi.
| KARAMELLISOIDUT SIPULIT | |
|---|---|
| 350 g | banaanisalottisipulia (noin 10 kpl) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| MAUSTELIEMI | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
| PAISTI | |
| 800 g | naudan sisä- tai paahtopaistia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
- 1.
Kuori ja halkaise banaanisalottisipulit pitkittäin. Paista sipuleita pannulla öljyssä leikkauspinta alaspäin, kunnes niissä on kullanruskea paistopinta. Nosta sipulit uunivuoan (25 x 19 cm) pohjalle leikkauspinta alaspäin.
- 2.
Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada sipuleiden päälle.
- 3.
Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista lihan pinta paistinpannulla öljyssä. Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle paksuimpaan kohtaan ja nosta liha sipuleiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. 60-asteinen liha on vielä punertavaa ja 65-asteinen on täysin kypsää.
- 4.
Anna lihan levätä vuoassa ennen leikkaamista noin 15 minuuttia folion tai kannen alla. Pohjalla olevan liemen voi siivilöidä ja tarjota lämpimänä lihan ja sipuleiden kanssa.
Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla
arvosana5/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Mehevä paisti ja karamellisoidut sipulit kypsyvät samassa vuoassa. Aromikkaat ja kauniit banaanisalottisipulit sopivat naudanpaistin kaveriksi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
KARAMELLISOIDUT SIPULIT | |
| 350 g | banaanisalottisipulia (noin 10 kpl) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
MAUSTELIEMI | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 dl | omenaviinietikkaa |
| 1 rkl | dijoninsinappia |
| 2 rkl | fariinisokeria |
PAISTI | |
| 800 g | naudan sisä- tai paahtopaistia |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 tl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 125°C)
- 1
Kuori ja halkaise banaanisalottisipulit pitkittäin. Paista sipuleita pannulla öljyssä leikkauspinta alaspäin, kunnes niissä on kullanruskea paistopinta. Nosta sipulit uunivuoan (25 x 19 cm) pohjalle leikkauspinta alaspäin.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 350 g banaanisalottisipulia (noin 10 kpl) - 2
Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada sipuleiden päälle.
Määrä Ainesosa 2 rkl fariinisokeria 1 rkl rypsiöljyä 1 rkl dijoninsinappia 1/2 dl omenaviinietikkaa - 3
Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista lihan pinta paistinpannulla öljyssä. Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle paksuimpaan kohtaan ja nosta liha sipuleiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. 60-asteinen liha on vielä punertavaa ja 65-asteinen on täysin kypsää.
Määrä Ainesosa 1/2 tl suolaa 1 tl rypsiöljyä 1/2 tl mustapippuria 800 g naudan sisä- tai paahtopaistia - 4
Anna lihan levätä vuoassa ennen leikkaamista noin 15 minuuttia folion tai kannen alla. Pohjalla olevan liemen voi siivilöidä ja tarjota lämpimänä lihan ja sipuleiden kanssa.
Vinkki: Leikkaa liha aina poikkisyin ja hieman etuviistoon, jolloin viipaleesta tulee mahdollisimman murea.
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
44,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
14,3 g
Rasvaa
3,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
10,8 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
44,8 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























