Kuori ja halkaise banaanisalottisipulit pitkittäin. Paista sipuleita pannulla öljyssä leikkauspinta alaspäin, kunnes niissä on kullanruskea paistopinta. Nosta sipulit uunivuoan (25 x 19 cm) pohjalle leikkauspinta alaspäin.
Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada sipuleiden päälle.
Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista lihan pinta paistinpannulla öljyssä. Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle paksuimpaan kohtaan ja nosta liha sipuleiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. 60-asteinen liha on vielä punertavaa ja 65-asteinen on täysin kypsää.
Anna lihan levätä vuoassa ennen leikkaamista noin 15 minuuttia folion tai kannen alla. Pohjalla olevan liemen voi siivilöidä ja tarjota lämpimänä lihan ja sipuleiden kanssa.
Vinkki: Leikkaa liha aina poikkisyin ja hieman etuviistoon, jolloin viipaleesta tulee mahdollisimman murea.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
363
1521
14,3 g
3,0 g
12,3 g
10,8 g
1,8 g
44,8 g
1,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli