Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Mehevä paisti ja karamellisoidut sipulit kypsyvät samassa vuoassa. Aromikkaat ja kauniit banaanisalottisipulit sopivat naudanpaistin kaveriksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

KARAMELLISOIDUT SIPULIT

350 gbanaanisalottisipulia (noin 10 kpl)
1 rklrypsiöljyä

MAUSTELIEMI

1 rklrypsiöljyä
1/2 dlomenaviinietikkaa
1 rkldijoninsinappia
2 rklfariinisokeria

PAISTI

800 gnaudan sisä- tai paahtopaistia
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 tlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 125°C)

  1. 1

    Kuori ja halkaise banaanisalottisipulit pitkittäin. Paista sipuleita pannulla öljyssä leikkauspinta alaspäin, kunnes niissä on kullanruskea paistopinta. Nosta sipulit uunivuoan (25 x 19 cm) pohjalle leikkauspinta alaspäin.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    350 gbanaanisalottisipulia (noin 10 kpl)
  2. 2

    Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada sipuleiden päälle.

    MääräAinesosa
    2 rklfariinisokeria
    1 rklrypsiöljyä
    1 rkldijoninsinappia
    1/2 dlomenaviinietikkaa
  3. 3

    Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista lihan pinta paistinpannulla öljyssä. Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle paksuimpaan kohtaan ja nosta liha sipuleiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. 60-asteinen liha on vielä punertavaa ja 65-asteinen on täysin kypsää.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    1 tlrypsiöljyä
    1/2 tlmustapippuria
    800 gnaudan sisä- tai paahtopaistia
  4. 4

    Anna lihan levätä vuoassa ennen leikkaamista noin 15 minuuttia folion tai kannen alla. Pohjalla olevan liemen voi siivilöidä ja tarjota lämpimänä lihan ja sipuleiden kanssa.

Vinkki: Leikkaa liha aina poikkisyin ja hieman etuviistoon, jolloin viipaleesta tulee mahdollisimman murea.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
10.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä