Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla

Naudanpaisti karamellisoiduilla sipuleilla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mehevä paisti ja karamellisoidut sipulit kypsyvät samassa vuoassa. Aromikkaat ja kauniit banaanisalottisipulit sopivat naudanpaistin kaveriksi.

Ainekset

karamellisoidut sipulit

350 g
banaanisalottisipulia (noin 10 kpl)
1 rkl
rypsiöljyä

mausteliemi

1 rkl
rypsiöljyä
1/2 dl
omenaviinietikkaa
1 rkl
dijoninsinappia
2 rkl
fariinisokeria

paisti

800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 tl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja halkaise banaanisalottisipulit pitkittäin. Paista sipuleita pannulla öljyssä leikkauspinta alaspäin, kunnes niissä on kullanruskea paistopinta. Nosta sipulit uunivuoan (25 x 19 cm) pohjalle leikkauspinta alaspäin.

1 rkl
rypsiöljyä
350 g
banaanisalottisipulia (noin 10 kpl)
2

Sekoita mausteliemen ainekset ja kaada sipuleiden päälle.

2 rkl
fariinisokeria
1 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
dijoninsinappia
1/2 dl
omenaviinietikkaa
3

Kuivaa liha talouspaperilla. Hiero pintaan suola ja pippuri. Ruskista lihan pinta paistinpannulla öljyssä. Työnnä lihalämpömittari paistin keskelle paksuimpaan kohtaan ja nosta liha sipuleiden päälle. Paista 125-asteisessa uunissa kunnes lihan sisälämpötila on 60–65 astetta. 60-asteinen liha on vielä punertavaa ja 65-asteinen on täysin kypsää.

1/2 tl
suolaa
1 tl
rypsiöljyä
1/2 tl
mustapippuria
800 g
naudan sisä- tai paahtopaistia
4

Anna lihan levätä vuoassa ennen leikkaamista noin 15 minuuttia folion tai kannen alla. Pohjalla olevan liemen voi siivilöidä ja tarjota lämpimänä lihan ja sipuleiden kanssa.

Vinkki: Leikkaa liha aina poikkisyin ja hieman etuviistoon, jolloin viipaleesta tulee mahdollisimman murea.

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 10.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1521

363

14,3 g

3,0 g

12,3 g

10,8 g

1,8 g

44,8 g

1,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli