Thai-glaseerattu porsaanfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Thai-glaseerattu porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta porsaanfilee thaimaalaisittain! Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on muun muassa makeaa chilikastiketta ja seesamiöljyä. Tarjoa filee esimerkiksi aasialaisen kaalisalaatin kanssa.

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa

glaseerauskastike

1/2 dl
Makeaa chilikastiketta
1 tl
Seesamiöljyä
1 kpl
Limetin raastettu kuori
Pala tuoretta, raastettua inkivääriä
1 kpl
Raastettu valkosipuli

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään. Nosta filee uunivuokaan, mausta suolalla ja valuta päälle kastike. Peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee ja tarjoa esim. aasialaisen kaalisalaatin kera. Reseptin salaattiin saat täältä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1528

365

24,5 g

8,3 g

3,0 g

3,0 g

0,3 g

33,3 g

0,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Limetin raastettu kuori,

Pala tuoretta, raastettua inkivääriä,

Raastettu valkosipuli.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli