Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Thai-glaseerattu porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta porsaanfilee thaimaalaisittain! Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on muun muassa makeaa chilikastiketta ja seesamiöljyä. Tarjoa filee esimerkiksi aasialaisen kaalisalaatin kanssa.

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa

Glaseerauskastike

1/2 dl
Makeaa chilikastiketta
1 tl
Seesamiöljyä
1 kpl
Limetin raastettu kuori
Pala tuoretta, raastettua inkivääriä
1 kpl
Raastettu valkosipuli

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään. Nosta filee uunivuokaan, mausta suolalla ja valuta päälle kastike. Peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee ja tarjoa esim. aasialaisen kaalisalaatin kera. Reseptin salaattiin saat täältä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

365

1528

24,5 g

8,3 g

3,0 g

3,0 g

0,3 g

33,3 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Limetin raastettu kuori,

Pala tuoretta, raastettua inkivääriä,

Raastettu valkosipuli.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli