Thai-glaseerattu porsaanfilee
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on makeaa chilikastiketta, seesamiöljyä, inkivääriä. ja limeä. Tarjoa grillattu filee aasialaisen kaalisalaatin kanssa.
| 700 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
| Glaseerauskastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 20 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | seesamiöljyä |
- 1.
Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
- 2.
Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.
- 3.
Valmista glaseerauskastike. Pese lime, raasta kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Sekoita limenkuori ja -mehu, inkivääri, valkosipuli, chilikastike ja öljy keskenään.
- 4.
Nosta kypsä filee uunivuokaan, mausta kauttaaltaan suolalla. Valuta glaseerauskastike fileen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa.
Thai-glaseerattu porsaanfilee
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on makeaa chilikastiketta, seesamiöljyä, inkivääriä. ja limeä. Tarjoa grillattu filee aasialaisen kaalisalaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | porsaan sisäfileetä |
| 1 tl | suolaa |
Glaseerauskastike | |
| 1 kpl | lime |
| 20 g | tuoretta inkivääriä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 dl | makeaa chilikastiketta |
| 1 tl | seesamiöljyä |
Valmistus
- 1
Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.
- 2
Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.
Määrä Ainesosa 700 g porsaan sisäfileetä - 3
Valmista glaseerauskastike. Pese lime, raasta kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Sekoita limenkuori ja -mehu, inkivääri, valkosipuli, chilikastike ja öljy keskenään.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 20 g tuoretta inkivääriä 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 dl makeaa chilikastiketta 1 tl seesamiöljyä - 4
Nosta kypsä filee uunivuokaan, mausta kauttaaltaan suolalla. Valuta glaseerauskastike fileen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa.
Määrä Ainesosa 1 tl suolaa
Valmista fileen lisukkeeksi aasialaista kaalisalaattia.
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
8,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,0 g
Hiilihydraatteja
5,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
33,0 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























