Thai-glaseerattu porsaanfilee

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on makeaa chilikastiketta, seesamiöljyä, inkivääriä. ja limeä. Tarjoa grillattu filee aasialaisen kaalisalaatin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gporsaan sisäfileetä
1 tlsuolaa

Glaseerauskastike

1 kpllime
20 gtuoretta inkivääriä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 dlmakeaa chilikastiketta
1 tlseesamiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Ota filee huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta.

  2. 2

    Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.

    MääräAinesosa
    700 gporsaan sisäfileetä
  3. 3

    Valmista glaseerauskastike. Pese lime, raasta kuori ja purista puolikkaan limen mehu. Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynsi. Sekoita limenkuori ja -mehu, inkivääri, valkosipuli, chilikastike ja öljy keskenään.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    20 gtuoretta inkivääriä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 dlmakeaa chilikastiketta
    1 tlseesamiöljyä
  4. 4

    Nosta kypsä filee uunivuokaan, mausta kauttaaltaan suolalla. Valuta glaseerauskastike fileen päälle. Peitä vuoka foliolla ja anna lihan vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoa.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa

Valmista fileen lisukkeeksi aasialaista kaalisalaattia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä