Marinoitu paahtopaisti ja piparjuuri-kapriskastike - Yhteishyvä

Marinoitu paahtopaisti ja piparjuuri-kapriskastike

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

1 1/5 - 1 1/2 kg
Naudan sisä- tai paahtopaistia
1 tl
Suolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria

RUSKISTAMISEEN

1 rkl
Öljyä
1 rkl
Margariinia tai voita

MARINADI

1 dl
Kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl
Timjamia
1 kpl
Ruukku tuoretta basilikaa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
1/2 dl
Valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

PIPARJUURI-KAPRISKASTIKE

2 dl
Säilöttyjä pieniä kapriksia
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 rkl
Piparjuuritahnaa
1 kpl
(200 g) turkkilaista jogurttia
Suolaa
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva pannussa. Ruskista paisti kauttaaltaan.
1

Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva pannussa. Ruskista paisti kauttaaltaan.

Nosta paisti uunivuokaan. Hiero pintaan suola ja mustapippuri.
2

Nosta paisti uunivuokaan. Hiero pintaan suola ja mustapippuri.

Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Varaa uunikypsennykseen aikaa noin 1–1/2 tuntia kiloa...
3

Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Varaa uunikypsennykseen aikaa noin 1–1/2 tuntia kiloa kohden. Halutessasi voit paistaa paistin kypsemmäksi.

Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä 30–60 minuuttia.
4

Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä 30–60 minuuttia.

Sekoita marinadin ainekset. Siirrä paisti tilavaan ja puhtaaseen pakastemuovi-pussiin. Kaada paistin päälle marinadi.
5

Sekoita marinadin ainekset. Siirrä paisti tilavaan ja puhtaaseen pakastemuovi-pussiin. Kaada paistin päälle marinadi.

Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi.. Kääntele pussia välillä.
6

Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi.. Kääntele pussia välillä.

Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
7

Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 17.9.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa