Marinoitu paahtopaisti ja piparjuuri-kapriskastike

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgnaudan paahtopaistia
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria

Ruskistamiseen

1 rklöljyä
1 rklmargariinia tai voita

Marinadi

1 dlkylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkltimjamia
1 kplruukku tuoretta basilikaa
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkljuoksevaa hunajaa
1/2 dlvalkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Piparjuuri-kapriskastike

2 dlsäilöttyjä pieniä kapriksia
1 kpl(200 g) ranskankermaa
1 rklpiparjuuritahnaa
1 kpl(200 g) turkkilaista jogurttia
suolaa
sokeria
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva pannussa. Ruskista paisti kauttaaltaan.
    1

    Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva pannussa. Ruskista paisti kauttaaltaan.

  2. Nosta paisti uunivuokaan. Hiero pintaan suola ja mustapippuri.
    2

    Nosta paisti uunivuokaan. Hiero pintaan suola ja mustapippuri.

  3. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Varaa uunikypsennykseen aikaa noin 1–1/2 tuntia kiloa...
    3

    Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Varaa uunikypsennykseen aikaa noin 1–1/2 tuntia kiloa kohden. Halutessasi voit paistaa paistin kypsemmäksi.

  4. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä 30–60 minuuttia.
    4

    Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä 30–60 minuuttia.

  5. Sekoita marinadin ainekset. Siirrä paisti tilavaan ja puhtaaseen pakastemuovi-pussiin. Kaada paistin päälle marinadi.
    5

    Sekoita marinadin ainekset. Siirrä paisti tilavaan ja puhtaaseen pakastemuovi-pussiin. Kaada paistin päälle marinadi.

  6. Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi.. Kääntele pussia välillä.
    6

    Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi.. Kääntele pussia välillä.

  7. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
    7

    Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä