Routakaritsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Routakaritsa

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Jäisestä karitsanpaistista valmistuu vaivatta mehevä juhlaruoka. Viimeistele se rapealla yrtti-parmesaanikuorrutteella.

Ainekset

1 kpl
(2 ½ kg) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
3/4 dl
(3/4 dl) karkeaa merisuolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1/4 kpl
(1/4) ruukkua timjamia

kuorrutus

3/4 kpl
(3/4) ruukku timjamia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa
3/4 dl
(3/4 dl) rypsiöljyä

lisäksi

Iso paistopussi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.

Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.

Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen.

Tarkista, ettei se osu luuhun. Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia. Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.

Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.

Vinkki: Karitsa maistuu ohueksi leikattuna myös kylmänä leikkeleenä.

Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1971

471

31,3 g

10,5 g

0,1 g

0,1 g

0,1 g

47,6 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 dl (3/4 dl) karkeaa merisuolaa,

1 tl Rouhittua mustapippuria,

Valkosipulinkynttä,

(1/4) ruukkua timjamia,

(3/4) ruukku timjamia,

Valkosipulinkynsi,

50 g Parmesaanijuustoa,

0,75 dl (3/4 dl) rypsiöljyä,

Iso paistopussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli