Routakaritsa - Yhteishyvä

Routakaritsa

???
Annokset
8
Jäisestä karitsanpaistista valmistuu vaivatta mehevä juhlaruoka. Viimeistele se rapealla yrtti-parmesaanikuorrutteella.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(2 ½ kg) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
3/4 dl
(3/4 dl) karkeaa merisuolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1/4 kpl
(1/4) ruukkua timjamia

KUORRUTUS

3/4 kpl
(3/4) ruukku timjamia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa
3/4 dl
(3/4 dl) rypsiöljyä

LISÄKSI

Iso paistopussi

Näin teet

1

Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.

Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.

Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen.

Tarkista, ettei se osu luuhun. Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia. Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.

Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.

Vinkki: Karitsa maistuu ohueksi leikattuna myös kylmänä leikkeleenä.

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia48 g381 g
Rasvaa31 g250 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1971 15768
Energiaa kcal471 3767

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 dl (3/4 dl) karkeaa merisuolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • (1/4) ruukkua timjamia

  • (3/4) ruukku timjamia

  • Valkosipulinkynsi

  • 50 g Parmesaanijuustoa

  • 0,75 dl (3/4 dl) rypsiöljyä

  • Iso paistopussi

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g1 g
Proteiinia48 g381 g
Rasvaa31 g250 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj1971 15768
Energiaa kcal471 3767

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,75 dl (3/4 dl) karkeaa merisuolaa

  • 1 tl Rouhittua mustapippuria

  • Valkosipulinkynttä

  • (1/4) ruukkua timjamia

  • (3/4) ruukku timjamia

  • Valkosipulinkynsi

  • 50 g Parmesaanijuustoa

  • 0,75 dl (3/4 dl) rypsiöljyä

  • Iso paistopussi

Resepti
Tiina Valkonen
Kuvat
Piia Arnould

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.