Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Routakaritsa

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Jäisestä karitsanpaistista valmistuu vaivatta mehevä juhlaruoka. Viimeistele se rapealla yrtti-parmesaanikuorrutteella.

Ainekset

2 1/2 kg
(1 kpl) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
3/4 dl
karkeaa merisuolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Sipuli
1/4 kpl
ruukku timjamia

kuorrutus

3/4 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa
3/4 dl
rypsiöljyä

lisäksi

Iso paistopussi

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta jäinen paisti paistopussiin pellille. Laita suola paistin alle ja päälle. Rouhi pintaan pippuria.

Iso paistopussi
2 1/2 kg
(1 kpl) karitsan putkiluupaisti (pakaste)
3/4 dl
karkeaa merisuolaa
1 tl
Rouhittua mustapippuria
2

Kuori ja lohko sipuli. Paina valkosipulit rikki veitsen lappeella. Laita sipulit ja timjami pussiin. Sulje pussi ja leikkaa kulmaan höyryaukko.

1 kpl
Sipuli
4 kpl
Valkosipulinkynttä
1/4 kpl
ruukku timjamia
3

Paista 90-asteisessa uunissa 7–9 tuntia halutusta kypsyydestä riippuen. 64-asteinen liha on punertava, 72-asteinen kypsä. Aseta paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan muutaman tunnin paiston jälkeen. Tarkista, ettei se osu luuhun.

4

Ota kypsä paisti uunista ja valele irronneella liemellä. Anna vetäytyä pussissa 1–2 tuntia.

5

Nosta paisti pellille. Poista rasvakerros paistin pinnalta.

6

Valmista kuorrute. Silppua timjami, viipaloi valkosipuli ja raasta parmesaani. Lisää öljy ja soseuta sauvasekoittimella. Levitä kuorrute paistin pintaan ja paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Leikkaa tarjolle.

3/4 kpl
ruukku timjamia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
50 g
Parmesaanijuustoa
3/4 dl
rypsiöljyä

Vinkki: Karitsa maistuu ohueksi leikattuna myös kylmänä leikkeleenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Tiina Valkonen
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 27.3.2017
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

693

2900

49,8 g

14,9 g

0,8 g

0,1 g

0,3 g

61,4 g

11,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 kpl ruukku timjamia,

0,75 kpl ruukku timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli