Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Poista fileistä kalvot.
Säädä uuni 150 asteeseen. Kuumenna rasva paistinpannulla. Ruskista fileet kauttaaltaan (muista myös fileiden päät). Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä fileet uunivuokaan.
Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi. Levitä seos fileiden pinnalle. Työnnä paistomittari toisen fileen paksummasta päästä sisään. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Ota paistoliemi talteen ja peittele fileet foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Keitä minuutti ja kaada kastike tarjoiluastiaan.
Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa kermakastikkeen, kasvisten, perunoiden tai perunasoseen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
335
1401
14,2 g
4,7 g
15,0 g
13,7 g
0,5 g
36,3 g
3,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli