Porsaan sisäfilee | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Porsaan sisäfilee

Porsaan sisäfilee

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Kuorruta porsaanfilee sinappi-aprikoosihunnulla ja paista uunissa meheväksi. Tarjoa hedelmäisen kermakastikkeen kera.

Ainekset

1 kg
(2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä
1 tl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
3/4 dl
Aprikoosimarmeladia
3 rkl
sinappia

hedelmäinen kermakastike

2 dl
(1 prk) ruokakermaa (laktoositonta)
1 dl
lihan paistolientä (noin)
1 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia
1/2 dl
Aprikoosimarmeladia
1 1/4 rkl
suurustetta ruskeille kastikkeille

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaittoa. Poista fileistä kalvot.

1 kg
(2 pkt, à noin 500 g) porsaan sisäfileetä
2

Säädä uuni 150 asteeseen. Kuumenna rasva paistinpannulla. Ruskista fileet kauttaaltaan (muista myös fileiden päät). Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä fileet uunivuokaan.

1 tl
rypsiöljyä
2 tl
Suolaa
3

Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi. Levitä seos fileiden pinnalle. Työnnä paistomittari toisen fileen paksummasta päästä sisään. Kypsennä uunissa noin 45 minuuttia, kunnes mittari näyttää 72 astetta. Ota paistoliemi talteen ja peittele fileet foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

3 rkl
sinappia
3/4 dl
Aprikoosimarmeladia
4

Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset suurustetta lukuun ottamatta kattilassa. Kiehauta. Lisää suuruste kiehuvaan kastikkeeseen samalla hyvin sekoittaen. Keitä minuutti ja kaada kastike tarjoiluastiaan.

1/2 dl
Aprikoosimarmeladia
1 rkl
Soijakastiketta
1 dl
lihan paistolientä (noin)
2 dl
(1 prk) ruokakermaa (laktoositonta)
1 1/4 rkl
suurustetta ruskeille kastikkeille
1 rkl
Sinappia
5

Leikkaa fileet viipaleiksi. Tarjoa kermakastikkeen, kasvisten, perunoiden tai perunasoseen kanssa.

Resepti:
Minna Saarni, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 28.2.2006
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1401

335

14,2 g

4,7 g

15,0 g

13,7 g

0,5 g

36,3 g

3,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli