Sekoita jauhot, suola ja valkopippuri kulhossa. Kääntele muikut jauhoseoksessa.
Kuumenna nokare voita ja öljyä laakealla pannulla. Kun voi on muuttunut kauniin kullanruskeaksi, nostele muikut pannulle. Alenna lämpöä hieman ja paista muikkuja 1−2 minuuttia molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Paista muikut muutamassa erässä ja lisää hieman rasvaa muikkujen kääntämisen jälkeen, jos leivitys on imenyt kaiken pannulta. Muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina.
Vinkki: Käytä leivitykseen Kotimaista Gluteenitonta jauhoseosta, niin saat gluteenittomat FODMAP-ruokavalioon sopivat muikut. Katso videolta, kuinka muikut perataan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
372
1556
24,0 g
7,0 g
12,8 g
0,3 g
2,3 g
25,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli