Huuhtele kaali ja paprika. Suikaloi tai raasta kaali. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Pese, kuori ja raasta lanttu sekä porkkanat. Hienonna persilja. Laita kasvikset kannelliseen lasipurkkiin (vetoisuus noin 2 litraa).
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa jopa 5 päivää.
Vinkki: Hyödynnä purkkisalaattiin muita rapeita kasviksia, kuten punakaalia, naurista, varsiselleriä, retiisiä ja sipulia.
Vinkki: Kokeile aasialaistyyppistä versiota purkkisalaatista. Korvaa persilja korianterilla ja lisää salaattiin punainen chili. Mausta kastiketta limenmehulla sekä soija- ja kalakastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
77
321
4,7 g
0,3 g
6,2 g
6,1 g
1,8 g
0,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 ruukku persiljaa,
3 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli