
Purkkisalaatti
Ainekset
Valmistus
Huuhtele kaali ja paprika. Suikaloi tai raasta kaali. Halkaise paprika, poista siemenet ja suikaloi paprika. Pese, kuori ja raasta lanttu sekä porkkanat. Hienonna persilja. Laita kasvikset kannelliseen lasipurkkiin (vetoisuus noin 2 litraa).
Kuori ja raasta inkivääri (1 rkl). Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Kääntele kastike salaatin joukkoon. Siirrä salaatti jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi.
Vinkki: Salaatti säilyy jääkaapissa jopa 5 päivää.
Vinkki: Hyödynnä purkkisalaattiin muita rapeita kasviksia, kuten punakaalia, naurista, varsiselleriä, retiisiä ja sipulia.
Vinkki: Kokeile aasialaistyyppistä versiota purkkisalaatista. Korvaa persilja korianterilla ja lisää salaattiin punainen chili. Mausta kastiketta limenmehulla sekä soija- ja kalakastikkeella.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
77
321
4,7 g
0,3 g
6,2 g
6,1 g
1,8 g
0,9 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 ruukku persiljaa,
3 cm pala inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli