Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Hyvää hävikistä: vinkit lihan, kanan, kalan ja kananmunan käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 12.8.2016
|
Muokattu: 28.8.2023
Hyödynnä lihan, kalan ja kanan sekä kananmunien rippeet seuraavana päivänä vaikka voileivän päällysteenä, munakkaassa tai keitossa. Poimi vinkit ja hyödynnä hävikki!

Liha, kana ja kala

  • Aterialta jäänyt liha, kala ja kana sopivat mainiosti seuraavana päivänä voileipien päällysteeksi.
  • Näistä aineksista syntyy myös tunnetuin tähderuoka, pyttipannu. Lisäksi pyttipannuun voi käyttää keitettyjä perunoita, munia, sipulia ja juustoraastetta.
  • Lihan, kanan ja kalan rippeistä voi valmistaa myös uuden ruoan, kuten kiusauksen, pastan, pizzan tai piiraan.
  • Ylijäänyttä jauhelihaa voi käyttää tacojen täytteenä, jauhelihawokissa tai pizzapatonkien päällä.
  • Lihapullia voi viipaloida leivän päälle, silputa uuniperunan täytteeksi, munakkaaseen tai pyttipannuun. 
  • Pakasta joulukinkun rippeet pienissä erissä kuutioituna. Käytä esimerkiksi munakkaisiin, keittoihin, uuniperunoihin, laatikoihin ja piiraisiin.

Kananmuna

  • Valkuaiset ja keltuaiset voi pakastaa erikseen.
  • Valkuaisista valmistetut ja marenkikakkupohjat säilyvät pitkään. Murusteltu marenki sopii myös koristeeksi ja rakenteen antajaksi monenlaisiin leivonnaisiin ja jälkiruokiin. 
  • Munakas on erinomainen proteiinin lähde, johon saat uppoamaan ison kasan vanhenemassa olevia kananmunia.
  • Raaoista valkuaisista pyöräytät marjojen kanssa ravintorikkaan smoothien.
  • Valmista keitetyistä kananmunista munasalaattia tai munavoita.

Hyvää hävikistä: Lue juttusarjan muut osat

Täältä löydät lisää näppäriä hävikkivinkkejä ja -reseptejä